IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen C3 Aircross излезе на сцената (ВИДЕО)

Компактният кросоувър заменя минивана C3 Picasso

Citroen C3 Aircross излезе на сцената (ВИДЕО)

Френската марка Citroen най-после официално представи новия си компактен кросоувър C3 Aircross. Той заменя минивана C3 Picasso и ще трябва да се конкурира с модели като Nissan Juke и Renault Captur.

Citroen C3 Aircross излезе на сцената (ВИДЕО)

Продажбите на кросоувъра от сегмент B стартират през есента, като на пазара той ще се появи с три бензинови двигатели от семейството PureTech с обем 1,2 литра, развиващи 82, 110 и 130 к.с., както и с два 1,6-литрови дизелови мотори, чиято мощност е 100 и 120 к.с. Всички агрегати работят с 6-степенна механична скоростна кутия, само за бензиновия със 110 к.с. като опция се предлага автомат с 6 предавки.

Citroen C3 Aircross излезе на сцената (ВИДЕО)

Компактният модел ще бъде достъпен само с предно предаване, но както при всички нови кросоувъри на алианса PSA, ще разполага и със система Grip Control с няколко режима на работа – стандарт, пясък, сняг и оф-роуд. В оборудването влиза и функция, подпомагаща спускането по наклон.

Citroen C3 Aircross излезе на сцената (ВИДЕО)

От компанията-производител съобщават, че в стандартния си вариант обемът на багажника на автомобила ще бъде 410 литра. При свалени задни седалки той се увеличава до 1289 литра. Размерите на Citroen C3 Aircross са дължина от 4100 мм, широчина – 1760 мм и височина – 1640 мм.

Citroen C3 Aircross излезе на сцената (ВИДЕО)

Кросоувърът е оборудван с най-съвременните системи за безопасност, с които разполага френската марка. Сред тях са система за следене на „слепите” зони, система за следена на състоянието на водача, система за автономно аварийно спиране и др.

Citroen C3 Aircross излезе на сцената (ВИДЕО)

Като опция пи модела ще може да бъде поръчан проекционен дисплей, а информационно-развлекателният комплекс поддържа всички достъпни системи - Android Auto/Apple CarPlay. За автомобила се предлага и функция за зареждане на смартфон без кабел.


Снимки и видео: YouTube

 

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щеше да е интересна новина, ако корейците на показаха техния SUV точно днес. Извинявайте, Ситроен!
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    много хубаво ( преди 6 години )
    Истинско бижу
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защо да не е практично, за зимата имаш достатъчно клирънс ако снега е по висок, можеш да се качваш на бордюрите(вече се спира кой където намери...) да не говорим, че на места бордюрите са много високи и ми се е случвало да сцепя бронята за съжаление... седиш по-високо и имаш по-добра видимост, можеш да си правиш лек офроуд там където има по стърчащи камъни, по спокойно минаваш през дупките(имаме си ги, не е като да няма) и сигурно и др неща бих се сетил ама сега нямам време.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 6 години )
    Не успях да допиша коментара си, поради факта, че написах повече от допустимите 500 символа.Нима това е бъдещето на минивановете и SUV? Без истински представители на двата класа, а само с някакви автомобили представляващи възможно най - непрактичната комбинация от двете...
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 6 години )
    И все пак не ми е много ясно защо в съвременното автомобилостроене се случва това: От една страна много производители произвеждат SUV с голям клирънс и двойно задвижване и разбира се не безкрайни, но все пак някакви реални офроуд възможности. Други производители, пък започнаха да заменят минивановете си с автомобили, които наричат "SUV", а реално представляват едни "повдигнати" миниванове без никакви офроуд възможности, дори без двойно задвижване и реално са много непрактичнНима това е бъдещето
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Безумия по френски ( преди 6 години )
    Всичко е супер освен две неща.Лигавият дизайн и липсата на хидравличното окачване.Айде инфантилният дизайн се ядва-алкохол,психическа настройка гледане на тъмно.Ама защо махнаха хидравликата.Щеше да бъде супер- ако си караш градско си го правиш да вози меко.За офроуд си го вдигаш и става като джип.На седалките отново няма място за хора високи над 165 см но за сметка на това багажникът побира 10-15 куфара.Как не са се досетили и едно ремарке отзад да сложат за още повече куфари?
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Корейският е по-добър. Има 4х4 и 7-степенен автоматик Dual Clutch. Французите да си правят баничарките.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щото за тази разлика в цените мога да взема извънземно окачване от коя да е марка и да го направя по "SUV" от някои джипове.Зависи, кой какво предпочита. Съдържание или форма.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щом има балъци да плащат 10к отгоре разлика в базовите цени на нормално C3 и C3, което е с 3 см. по-голям просвет да плащат :D
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много готин и свеж браво! Както винаги Ситроен са глътка свеж въздъх в дизайна - интериор и екстериор!