IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как 10-тонен Kamaz скача с лекота от снежни преспи (ВИДЕО)

Победителят от Дакар 2017 бе заснет по време на тестове в Русия

Вижте как 10-тонен Kamaz скача с лекота от снежни преспи (ВИДЕО)

Kamaz 4326 e една от най-лудите състезателни машини на планетата. Изглежда като побеснял слон и е заводски подготвен, за да преодолява и най-предизвикателните терени, през които минават трасетата на някои от най-дългите състезания за издръжливост.

Вижте как 10-тонен Kamaz скача с лекота от снежни преспи (ВИДЕО)

Този камион, който всички свързваме със синия цвят и червените бикове, тежи повече от 9.5 тона празен и над 16 тона в пълно състезателно снаражение. Машината се задвижва от 16.2-литров турбодизелов V8 двигател с мощност 1000 к.с. Скоростната кутия има цели 16 предавки, а въртящият момент е достатъчен, за да събори сграда.

Това е същата машина, която през януари спечели Рали Дакар, а сега е герой в нов промо клип на генералния спонсор на отбора на Kamaz – Red Bull. Машината е управлявана от победителя от 2013 година на Рали Дакар – Едуард Николаев, а действието се развива на заснежена част от Русия, където отборът провежда тестове.

Благодарение на своето брутално окачване с ход от 30 сантиметра, както и на гигантски гуми с шипове, огромният руски камион може да си позволи да прелита големи части от трасето, както и да изкачва и спуска стръмнини с наклон от 36 градуса.

Максималната скорост на Kamaz 4326 достига 165 км/ч и е дело на споменатия по-горе турбодизелов V8 двигател YAMZ, който развива около 1000 к.с. и 3000 Нм максимален въртящ момент. За дългите преходи, а и за да е доволен огромният 16.2-литров двигател, резервоарът е с капацитет 1000 литра.

Видео: YouTube 

Тагове: kamaz 4326
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Самото споменаване на Русия и руски отприщва веднага фило-фобски извержения, това си е направо диагноза вече. Или белег за тежък комплекс. Погледнето го като едно чудесно творение и толкоз. Скачане или полет - въпрос е на законите на физиката и ... сгодно подготвена рампа, но вижте как приземява като залепен за трасето. Гледайте и умението на водача, как се дрифти с това чудовище, направо не ми се мисли. Всички са с достъп до възлите, но резултатът е за създателите му, конкретните. Респект!
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ми да де, взели са всичко най-добро, и то не е руско.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За 90% от състезателните машини по цял свят се ползват части от външни доставчици.Няма как фирмата създател да произвежда всичко сама.И Камаз не правят изключение.Което е напълно нормално.Въпроса е да се вземе най-доброто,за да се извлече максимума от капацитета на машината.Е,Камаз са го направили.
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Руски смешки ( преди 6 години )
    Двигател Либхер, окачване Билщайн, финландски диференциали.Поредния гробокопач на капитализъма.
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не зная как лети и какъв е Камаза, но на Париж Дакар размазва всички останали и е без конКУРенция от десетилетия. Жестока машина, която е пирон в ковчега на русофобите.
  • #5
    13 rate up comment 3 rate down comment
    фдф ( преди 6 години )
    Досега използваха Либхеров двигател и имаше повод да се задават въпроси, дали е изцяло руско творение ОТ-ДО, но с новият двигател, разработен и произведен в Русия, вече няма никакъв повод да се задават подобни въпроси.
  • #4
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Регистрационният номер е руски, но с вносно отражателно фолио:)
  • #3
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Crow ( преди 6 години )
    Ред Бул дава крилааа :)
  • #2
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Брутален е!
  • #1
    24 rate up comment 1 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    Камаза не скача , той просто лети ...