IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Navara за особено тежък терен

Високопроходимата версия на пикапа вероятно ще дебютира в Южна Америка

Nissan Navara за особено тежък терен

Японският производител Nissan Motor Company официално представи концептуалния пикап Nissan Frontier Attack Concept. Автомобилът, който е по-известен като Nissan Navara, е получил редица уникални решения, благодарение на които може да се придвижва по тежък терен.

Nissan Navara получи високопроходима версия

От Nissan решиха да покажат машината на изложението в Буенос Айрес. Прототипът е изцяло съобразен с особеностите на Южна Америка (където стандарната Navara се предлага именно под името Frontier) и е предвестник на бъдещ сериен модел.

Nissan Navara получи високопроходима версия

Дизайнът на пикапа е дело на центъра Nissan Design Center, разположен в Рио де Жанйеро. Ако се съди по снимките, машината е получила впечатляващ външен вид благодарение на допълнителните защитни елементи по каросерията, масивните джанти с гуми Yokohama, светодиодната техника и нестандартния товарен отсек.

Салонът на автомобила също е уникален, като за него са използвани червени акценти и специлани лога на марката и модела. Виждат се още кожени седалки и информационно-развлекателен комплекс с 6,2-инчов сензорен дисплей с GPS-навигационна система.

Nissan Navara получи високопроходима версия

Що се касае до техническата част, там промени няма. Пикапът се задвижва от 2,3-литров дизелов мотор, развиващ 190 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Nissan Navara получи високопроходима версия

Тъй като автомобилът е проектиран за движение по места, където път на практика липсва, той е получил опции като Hill Start Assist и Hill Descent Control. В оборудването на Nissan Frontier Attack Concept влиза и система Vehicle Dynamic Control, която управлява тягата и предотвратява занасянето и загубата на сцепление на пикапа.

Снимки: Nissan

0 от 500