IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Astra GTC се разби на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

За щастие, свирепата катастрофа се размина без сериозно пострадали

Opel Astra GTC се разби на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

„Зеленият ад”, както наричат пистата „Нюрбургринг” явно не се отрази добре на шофьор на Opel Astra GTC и това доведе до един от най-бруталните инциденти, случил се по време на Touristenfahrten (дните, в които трасето е отворено за посетители, желаещи да изпробват колите си) през тази година.

Opel Astra GTC се разби на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Видеото с катастрофата бе публикувано в YouTube. Достатъчно е да се сравнят начините, по които Astra-та и движещото се пред нея Renault Megane RS влизат в завоя, за да се разбере, че водачът на Opel-а допуска сериозна грешка. Фактът, че автомобилът е с предно предаване не е важен, тъй като с оглед на скоростта и натрупаната инерция  той напълно логично напуска асфалта.

След сблъсъка с предпазната ограда колата се преобръща а и все пак се приземява на колелата си. Скоростта обаче е достатъчна за втори удар – със задната част в другия парапет на трасето. Едва след това хечбекът спира, същото правят и преминаващите други автомобили.

Системите за защита при Astra явно са на ниво, тъй като шофьорът излиза от колата. Пасажерът до него обаче е откаран в болница за допълнителни изследвания. Прави впечатление и бързата реакция на екипите за безопасност на пистата, като само след няколко минути катастрофиралата кола бе изнесена от трасето.


Снимка и видео: YouTube
 

 

Тагове: opel astra gtc
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Рено е на път да влезе в книгата на Гинес като единствения автопроизводител заемащ твърдо последните места на всички класации по надеждност и качество навсякъде по света!P.S. А дебилния ти коментар отново доказва до каква степен може да се увредиш от каране на рено!
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    trb ( преди 6 години )
    Определено бих предпочел Astra OPC пред Megane RS, просто е мноооого красива.
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    Е не всеки автопроизводител може да има съмнителната "чест" на полудържавна перачница като рено!А защо рено, въпреки изсипаните десетки държавни милиарди, продължават да са на дъното във всяка класация по надежност и качество, вече 10-15години?
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Астрата защо изобщо се напъва не разбрах?Те се чудят на кого да продадат Опел за ПОРЕДЕН ПЪТ, пари нямат, а на състезатели ще ми се правят. С малъщ бюджет и орязани средства това е резултата. ВАГените скоро и те ще ги последват. Китайците, като се усетят, че им пробутват немски ментета ще затворят вратите на вурстовете или ще ги купят.
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Както се вижда, Мегана с лекота взе завоя докато германската каруца, при една и съща скорост изхвърча като шейна на лед. Изводите си ги правете вие кои са качествените коли
  • #3
    9 rate up comment 13 rate down comment
    rackoprim ( преди 6 години )
    всъщност от този клас е Астра ОРС а не GTC.P.S. ако рендето се беше обърнало по този начин, жертвите щяха да са неизброими!
  • #2
    15 rate up comment 13 rate down comment
    primorack ( преди 6 години )
    Megane RS е един от най-добрите хот хечове за разлика от астрата, която е само хеч без "хот" ;)
  • #1
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    мухаха, Меган РС някаква страшна кола ли е? Ренде смотано, трошливо..не ми го хвалете.