IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru разкри специално WRX STI

Версията Type RA ще излезе в серия от 500 бройки

Subaru разкри специално WRX STI

Японската компания Subaru официално разсекрети специалната версия на седана WRX STI, която е получила името Type RA. Автомобилът има редица технически доработки и модернизиран двигател.

Subaru разкри специално WRX STI

Най-екстремата версия на WRX STI ще се появи на пазара през 2018 г., като от нея ще бъдат произведени само 500 бройки. Името Type RA (Record Attempt) е избрано в чест на състезателната машина на Subaru - WRX STI Type RA NBR Special, която през лятото ще се опита да постави рекорд за най-бърза обиколка на „Нюрбургринг”.

Съгласно предоставените от производителя данни, 2,5-литровият двигател на седана генерира 314 к.с. (при стандартното WRX STI те са 300). Въртящият момент на агрегата не се съобщава, но се предполага, че той е около 400 Нм. Моторът работи в комбинация с модернизирана 6-степенна механична скоростна кутия с преработени предавателни числа.

Специалната модификация на седана е получила перенастроено окачване с пружини Bilstein и система за динамичен контрол Vehicle Dynamics Control, чиято цел е повишаване на стабилността на автомобила. В оборудването влизат 19-цолови джанти BBS, както и специални гуми Yokohama Advan Sports с размери 245/35 R19. Спирачните механизми са Brembo.

Освен това модернизираният автомобил е с подобрена аеродинамика, карбонов покрив и масивно антикрило от същия материал. С цел намаляване на теглото седанът се е „простил” с резервната гума. В салона има седалки Recaro и табелка с индивидуалния номер на всяка от 500-те коли от серията.

Снимки: Subaru

Тагове: subaru wrx sti type ra
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    карам Ауди(доволен съм,не ми е правило проблеми)...но искам следващата ми кола да е Субару...заради 4x4...куатрото е уникално...само Субару отговаря на това изискване