IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

350 конски сили променят FIAT 500 (ВИДЕО)

Малкият куршум ще струва 150 000 евро

350 конски сили променят FIAT 500 (ВИДЕО)

FIAT 500 не е особено практичен автомобил, но пък може да се превърне в страхотна основа за вълнуващ тунинг проект. И в този случай забравете заводските усилия на Abarth, в случая става въпрос за наистина голяма мощност. В тази посока като успешен можем да отчетем опита на Pogea Racing, който осигури на мъника 500 405 к.с.

350 конски сили променят FIAT 500 (ВИДЕО)

Сега по този път поема и версията 500 Giannini, дебютирала на изложението в Торино. На първо място сериозно е променен дизайна на екстериора – нови панели от фиброкарбон осигуряват доста по-широки калници, нов въздухозаборник, а впечатляващ отвор в капака на двигателя осигурява поглед към амортисьорите Ohlins.




За задвижването на 500 Giannini се грижи 1,75-литров 4-цилиндров турбо мотор, зает директно от Alfa Romeo 4C. Двигателят е разположен отзад и има мощност 350 к.с., като задвижва задните колела. Естествено, промени са претърпели и спирачките, които вече са снабдени с перфорирани дискове и 6-бутални спирачни апарати.

Плановете са за производствена серия от 100 коли, като всяка една от тях ще струва около 150 000 евро, в зависимост от желанията на отделния клиент за индивидуализиране на машината му.

Тагове: fiat 500 fiat 500 giannini
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    за тез пари не е ли по-добре ново ферари без тунинг!?
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А да и някакви характеристики ако може да се споменат от комедиантите папагали копировачи на чужди медии.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Култово Фиатче наистина.С тези коне не го знам, ще хвърчи ли ще излита ли или ще ходи в космоса, но осичката си е бива и наистина ще хапе.Има много фенове и автоманиаци, които ще ги дадат тези пари със сигурност. Този Фиат е религия, нещо, като Бийтъла на ФВ. Просто има хора с много пари, които ще ги дадат за подобен автомобил. Освен това има колекционери и те биха си парикирали нещо подобно и екзотично в гаража. Цената обаче и според моите разбирания е доста солена.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бе то балъци всякакви има на тоя свят, щом продават по някоя бройка и от ХаУди А1 за толкова мн. пари...
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 6 години )
    Да, вършили са много работа,но 150 000 евро!!!Алфа 4c едвам се продава, какво остава за това.