IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin ще сканира задниците на клиентите си

Новият модел Valkyrie ще има способностите на прототип от Льо Ман, обещава компанията

Aston Martin ще сканира задниците на клиентите си

Valkyrie - суперавтомобилът на Aston Martin, вдъхновен от F1 - ще изведе възможностите за персонализация на съвсем друго ниво. Като начало компанията ще прави 3D скенер на тялото на всеки от купувачите, за да създаде шофьорската седалка специално по неговите размери, разкри президентът на компанията за азиатско-тихоокеанския регион Патрик Нилсън.

Aston Martin ще сканира задниците на клиентите си

"Ние не сме се фокусирали върху максималната скорост, а върху това колко динамичен ще е автомобилът", обясни Нилсън пред CNBC. "Точно както и във Formula 1, най-важно тук е да спираш най-бързо, да завиваш най-бързо и да ускоряваш най-бързо. А не да развиваш най-високата максимална скорост".

Изработените по тялото седалки са нещо обичайно в моторните спортове, макар обикновено да се изработват по доста по-нискотехонологичен метод - просто като се впръсква бързозасъхваща пяна под пилота. При Aston изработката ще е по-сложна, но си остава строгото ограничение за клиентите да не качват тегло.

Aston Martin ще сканира задниците на клиентите си
Прототипът, представен на последното автомобилно изложение в Женева

Valkyrie е резултат на сътрудничеството на Aston Martin с тима от F1 Red Bull Racing.  Партньорите предвиждат да пуснат и шосейни, и пистови версии на мотела, като последните трябва да имат способностите на състезателните прототипи от Льо Ман.

За целта  Valkyrie ще получи 6.5-литров V12 двигател, създаден от специалистите на Cosworth, и хибридна система от хърватския производител на суперавтомобили Rimac. Целта е да се постигне вълшебното съотношение 1 кг тегло за 1 конска сила мощност.

Планът е да се произведат 175 автомобила - 150 шосейни и 25 пистови  - при очаквана цена около 3 млн. долара.

Aston Martin ще сканира задниците на клиентите си
 

0 от 500