IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes: Няма да напускаме Формула 1

Еди Джордан предрече, че това ще стане след края на 2018

Mercedes: Няма да напускаме Формула 1

Mercedes отрече твърденията на бившия собственик на отбор във Формула 1 Еди Джордан, че планира да напусне световния шампионат след края на следващия сезон. Ирландецът, който сега е тв звезда и анализатор направи тази прогноза пред германски вестник и обясни, че Mercedes все пак ще остане в спорта, но само като доставчик на мотори.

Mercedes: Няма да напускаме Формула 1

„В подобно решение има много логика – обясни ексцентричният ирландец пред вестник TZ. – От Mercedes вече доказаха, че могат да доминират във Формула 1, спечелиха много успехи, защо да продължават да харчат толкова много пари? Може би Mercedes ще се изтегли от Формула 1 след сезон 2018.

„Според мен, ако тимът трябва да се бори много оспорвано за титлите през този и следващия сезон, което означава много по-големи разходи, бордът на директорите на Mercedes ще гласува, че тимът трябва да бъде продаден и марката да остане като доставчик на двигатели. Аз бих направил точно това.

„Mercedes вече доказаха, че могат да спечелят абсолютно всичко във Формула 1. Но оттук нататък положението може да става само по-зле. Затова ще е по-добре компанията да спести пари и да се върне към основния си бизнес във Формула 1: да развива двигатели и да ги доставя на другите тимове.

„Ще ви кажа следното. В Монако проведох дълъг разговор с боса на Daimler доктор Цетче и му разказах за моите идеи за бъдещето на Mercedes във Формула 1. От реакцията му не останах с впечатление, че бъркам някъде. Естествено, той не коментира в подробности темата.”

Шефът на тима на Mercedes във Формула 1 Тото Волф определи предположенията на Джордан като „безпочвени” и потвърди, че Mercedes има договор да участва във Формула 1 поне до 2020 г.

Mercedes: Няма да напускаме Формула 1

„Монако е мястото, където стават най-яките купони и май някой е прекалил с това – закачливо обясни Волф. – Тези предположения са напълно безпочвени и тук става въпрос само за спекулациите на Еи, нищо повече.”

Снимки/ Mercedes-AMG

Тагове: mercedes
0 от 500