IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda се отказва от най-малкия си модел

Мястото на Citigo ще заеме още един кросоувър

Skoda се отказва от най-малкия си модел

Компанията Skoda се отказва от най-малкия си модел Citigo, като няма да предложи на пазара негово второ поколение. Това съобщи шефът на отдела за глобални продажби на производителя Петер Солц, цитиран от Motoring.

Skoda се откадва от най-малкия си модел

Според топ-мениджъра, сегментът на субкомпактните автомобили непрекъснато се съкращава, независимо, че европейските продажби на Citigo продължават да поддържат добри нива. В Skoda обаче искат да се съсредоточат върху производството на кросоувъри и това е причината да се откажат и от разработката на пикап, който трябваше да представлява версия на Volkswagen Amarok за пазарите в Австралия и Южна Африка.

Идеята на чехите е да оптимизират разходите по разработката на нови модели и затова напълно логично се насочват към кросоувърите. Новият SUV-модел на марката най-вероятно ще използва платформата на бъдещия Volkswagen T-Roc, чиято премиера ще се състои по-късно тази година. Други данни за бъдещия кросоувър на чехите засега няма.

Снимки: Skoda
 

Тагове: skoda citigo
0 от 500