IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot планира глобална експанзия

Марката ще пусне нов седан и пикап и ще се върне в Щатите

Peugeot планира глобална експанзия

Скорошната покупка на Opel от страна на Peugeot осигурява място сред най-големите на автомобилния пазар за френската компания. Това обаче може да не е добра новина за феновете на по-динамични и спортни модели на Peugeot – тези, които носят означението GTI.

Peugeot планира глобална експанзия

Според шефа на Peugeot Жан-Филип Импарато, марката ще се фокусира върху световна експанзия, а не върху нишови спортни модели.

„В момента основната ни цел е да постигнем над 2 милиона продажби на година – обясни Импарато пред списание Autocar. – Също така искаме да продаваме над 50% от колите ни извън Европа. Докато не постигнем това, ще се интересуваме повече от масовите модели, а не от тези, които се продават в по-скромен тираж.”

Планът на Импарато включва лансирането на нов седан догодина, както и сериозно навлизане на пазара на пикапи.

„С пикап с товароносимост 1 тон, ние можем да излезем на глобалния пазар – допълни Импарато. – Този план все още е в началото си е рано да се каже дали ще работим по пикапа сами или с партньор.”

Що се отнася до новия седан, то е почти сигурно, че става въпрос за следващото поколение на Peugeot 508, като папараците редовно залавят предсерийни прототипи по време на тестове.

Импарато има и план за завръщането на Peugeot в Щатите, като това трябва да се случи в следващите 10 години. Срокът изглежда твърде оптимистичен, но босът на марката прави уточнението, че началото ще бъде поставено с организация за мобилни услуги в големите американски градове, а не директно с продажба на автомобили.

И накрая Импарато не изключва възможността Peugeot отново да се насочи към по-мощните и спортни модели.

Peugeot планира глобална експанзия

„Когато стане това, ще го направим както трябва – обеща Импарато. – Няма да представим нов RCZ, а автомобил, който да вземе рекорда на Нордшлайфе.”

В момента Peugeot подготвя поне един по-спортен модел работата, по който е започнала преди на бял свят да излезе плана за глобална експанзия на марката. Става въпрос за фейслифта на хотхеча 308 GTI, който се появи в мрежата най-вероятно чрез умишлено „изтичане” на информация от страна на компанията.

Peugeot планира глобална експанзия

Според слуховете, 1,6-литровият бензинов турбо мотор на 308 GTI вече има мощност 290 к.с, а максималният му въртящ момент е 350 Нм.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot 308 gti
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво е било, е било :)
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Никола ( преди 6 години )
    Преди години в Тунис ,Алжир и Мароко 90% от колите бяха Пежо , защото само те издържаха на непоносимата жега и прах . Виждал съм Пежо 504 комби(фамилиал) с 3 реда седалки , 7 пътника и багажник на покрива пълен с перални и ел.уреди , да пердаши по тесните им пътища !Нищо друго не издържаше освен може би Лендровъра в английските колонии .
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Малко ми е странто това със спортните модели защото последните 15 години нещо ги нямаше след 106 306 гти. Обаче 308 и 208 особено след фейслифта изглеждат наистина много добре. Яки разцветки рекаро салони и т.н., а това че нямало търсене има групи във ФБ хора собственици на ГТи почти всеки ден има по няколко ниви ГТи-ки.
  • #3
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре че още има Astra OPC, че тва Пежле GTi хич не се радва на клиентска любов.
  • #2
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    може и да експанзиратв тунис, алжир, мароко - където ги произвеждат тези кенeфи !ана и за там е съмнително
  • #1
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Opel, Peugeot, Citroen. Защо просто не ги прекръстят на Donfeng Europe, и да се свърши с този театър, то е ясно от къде идват парите и защо е тая експанзия.