IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep Compass идва и в Европа

Кросоувърът ще се предлага с избор от 4 двигателя

Jeep Compass идва и в Европа

Американският производител Jeep представи своя модел Compass за пазара Европа. Семейният кросоувър, създаден според  изискванията на Стария континент, ще се предлага в 4 нива на оборудване- Sport, Longitude, Limited и Trailhawk. Ще бъдат достъпни и 4 различни двигателя.

Jeep Compass идва и в Европа

Стандартният двигател е бензинов 1,4-литров турбо, който ще се предлага със 140 и 170 к.с. и съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. Достъпни са и да дизелови агрегата- 1,6-литров със 120 к.с. и 2.0-литров със 140 или 170 к.с. Само за последния като опция ще се предлага 9-степенен автоматик.

Предвижда се и предлагането на 2,4-литров бензинов двигател със 150 или 184 к.с., който обаче би се използвал само за пазарите в Русия, Африка и Близкия Изток.

Клиентите на Jeep ще могат да избират и между две 4x4 системи: Jeep Active Drive и Jeep Active Drive Low. И двете са снабдени с няколко различни режима: Auto, Snow, Sand and Mud, както и Rock mode. Последният е съвместим само за най-високо ниво на оборудване - Trailhawk.

Jeep Compass идва и в Европа
 
Окачванет е независимо, благодарение на архитектура, разработена от FCA. Освен това шасито съдържа 65% подсилена стомана, осигуряваща по-голяма здравина, сигурност и динамика.

В интериора главната отличителна черта е информационният дисплей, който е достъпен в три различни размера. Приборното табло е изцяло виртуално, като къщо разполага с LED-екран.

Първите европейски страни, в които ще се продава новият Compass ще са Италия, Германия, Франция, Испания, Австрия, Белгия, Швейцария и Полша. Постепенно Jeep ще въведе модели и в останалите пазари, като в България моделът ще бъде достъпен от началото на следващата година.

Снимки: Jeep

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    JEEP ( преди 6 години )
    Аз имам стария модел, 2014та 2.4, много ми допада като возия, няма изгъзици, *** и стабилен автомобил, над 50000км и е като нов. На новия модел не ми харесва, че не са сложили опция за по-голям двигател, ако искаш да теглиш нещо лодка или каравана, тоя не стига..
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    х ( преди 6 години )
    Че той се продава вече в Европа. Не знам защо в статията пише в бъдеще време.Най-вероятно в БГ няма да е много евтин.
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Супер е, ще взема едно ако е на добра цена.