IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фискер оцени спортната си кола на 129 000 долара

Електрическият модел ще се конкурира с Tesla Model S по пробег

Фискер оцени спортната си кола на 129 000 долара

Бившият дизайнер на Aston Martin и основател на компанията Fisker Inc. - Хенрик Фискер, показа нови скици на електрическия си модел. Той се казва Fisker EMotion, като е ясна и цената му при излизането на пазара - 129 000 щатски долара.

Фискер оцени спортната си кола на 129 000 долара

Автомобилът ще получи електрически силов агрегат, чиято мощност засега се запазва в тайна. Известно е, че максималната скорост на EMotion ще бъде 260 км/ч, като с едно зареждане на батериите пробегът ще е около 650 км. Така колата ще може да се конкурира с топ-версията на Tesla Model S.

Машината на Фискер ще получи и система за бързо зареждане на батериите Ultra Charger, от която само за 9 минути ще може да се осигури запас за преминаване на още 160 км. Предвижда се и система за автономно управление, включваща комплекс видеокамери за кръгов обзор, както и специални радари.

Фискер оцени спортната си кола на 129 000 долара

Премиерата на Fisker Emotion ще се състои през август, като тогава ще започне и приемът на поръчки.

Снимка: Fisker

Тагове: fisker emotion
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ..за да може скъпия модел да плати всичко на собственика.Т.е с една талига да произведе 3.За да може мутър и мутреса да се покзават колко са модерни и еко.Нямат сметка от това нормални да ги купуват.И не искат.Успехът на тия лигени ще е когато изминава 650 км с всички консуматори,на цена равна на традиционните мпс,останалото са глупости.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Бобо ( преди 6 години )
    Защо първо пускат скъп вариат?Много просто.Имидж. Много хора я желаят, малко хора могат да си я позволят.И след като пуснат достъпен вариант много повече хора ще искат да си я купят.Отделно има много развойни разходи, които по лесно се покриват на първо време с по-скъпа кола.И има още повече разходи да се направи достъпна кола.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ттгж ( преди 6 години )
    кви са тия простотии бе кви 129 хиляди *** работа , пусния за 5000 долара и продай милиони бройки и си свиркай , не мога да ги разбера каква е тази алчност
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На мен не ми става ясно защо всички искат да направят гъ*арска скъпа ел кола,имиджова която да показва че имаш кинти, като изместват фокуса от екологичната роля на ел колите. А за да са такива те трябва да са по евтини и достъпни. Защо всички се хвърлят да правят скъпотии за кото една шепа хора са готови да плащат маса пари?
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Браво. А дано повече такива новини. Aма 129к долара не е ли малко множко?