IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Ford обмислят електрически F-150

Първо обаче ще се появи хибридната версия на пикапа

Във Ford обмислят електрически F-150

Шефовете на Ford не потвърдиха, че компанията планира изцяло електрически версия на популярния пикап F-150, но също така и не отрекоха подобна възможност.

Във Ford обмислят електрически F-150

„Ако говорим за кросоувър или дори SUV, то реализирането на електрическа версия на модела е по-лесно, тъй като няма да се тревожим за товароносимостта на електромобила или какъв товар може да тегли – обясни Радж Наир, директорът във Ford, отговарящ за технологиите. – При един пикап обаче нещата стоят доста по-различно. А когато теглото на електромобила се вдигне заради батериите, то това директно намалява товароносимостта му.”

Все пак, във Ford планират първо да предложат хибридна версия на F-150, но много анализатори са на мнение, че планът за електрическия товарен модел ще бъде ускорен, особено като се има предвид, че Tesla планира да предложи свой пикап на ток в следващите няколко години.

„Никога не бих отрекъл възможността да предложим електрически F-150 – допълни Наир. – Но засега, хибридната версия има повече смисъл за нас.”

В Канада вече представиха изцяло електрически пикап с пробег 300 километра, така че в най-близко бъдеще в този популярен сегмент от пазара в Северна Америка също ще се появят модели, задвижвани на ток.

Снимка: Ford
 

Тагове: tesla ford ford f-150
0 от 500