IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Появи се още един суперхибрид с 1000 к.с.

Испанският Boreas ще дебютира на „24 часа на Льо Ман”

Появи се още един суперхибрид с 1000 к.с.

Нов суперхибрид, развиващ мощност от 1000 к.с., ще дебютира пред публика по време на тазгодишното издание на „24 часа на Ло Ман”. Автомобилът носи името Boreas, като ще бъде показан и на „Фестивала на скоростта” в Гудууд през август.

Появи се още един суперхибрид с 1000 к.с.

Засега е известно, че машината е дело на испанска компания, носеща същото име. Тя вече публикува едно изображение, както и видео, от което може да се придобие бегла представа какво ще представлява колата.

Марката Boreas е наречена в името на бог Борей, който в древногръцката митология е повелител на Северните ветрове. Той има 12 деца и затова испанците ще направят точно 12 такива автомобила, като всеки един от тях ще има уникален външен вид.

Суперколата ще разчита на хибриден силов агрегат, който ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. Предвижда се с едно зареждане автомобилът да може да измине около 100 км. Двигателят ще бъде създаден с помощта на „голям автомобилен производител”, но ще остане собственост на Boreas.

В момента в Испания има още един производител на суперколи – GTA, който предлага своя модел Spano. Той е оборудван със 7,9-литров V10 двигател, развиващ 925 к.с. и 1220 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, а максималната скорост е 370 км/ч.

Boreas Project from DSD Design & Motorsport on Vimeo.

Снимка и видео: Boreas
 

 

Тагове: boreas
0 от 500