IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигател на Mustang ще спасява Land Rover от вредните емисии

Британска фирма предложи да поставя мотора на Defender

Двигател на Mustang ще спасява Land Rover от вредните емисии

Компанията за тунинг JE Motorworks предложи да замени стандартния дизелов двигател на всъдехода Land Rover Defender с бензиновия 2,3-литров EcoBoost, който се поставя на спортното купе Ford Mustang и хот-хеча Focus RS.

Двигател на Mustang ще спасява Land Rover от вредните емисии

Според собственика на британското ателие Джонатан Дъглас, поставянето на новия агрегат ще позволи на Land Rover да реши проблемите си с изискванията за вредни емисии на моделите на марката. Дизеловият мотор на Defender изхвърля минимумим 266 гр СО2 на км, а бензиновият двигател на Ford – 175 гр.

В JE Motorworks са убедени, че промяната няма да се отрази по никакъв начин на характеристиките на 4-цилиндровия EcoBoost. На всъдехода той ще предага същите 350 к.с. и 440 Нм, с които разполагат Focus RS и Mustang. При Defender моторът ще може да се комбинира както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с автоматик със същия брой предавки.

Стойността на преработката е около 20 000 британски паунда, съобщават от компанията за тунинг, където вече довършват всички дребни детайли по проекта. Клиентите ще могат да получат своите готови автомобили до края на годината.

Ателието JE Motorworks поставя на Land Rover Defender и V8 двигатели с мощност 480 к.с. Компанията се занимава с преработка на всички съществуващи модели на Land Rover и Range Rover.

Снимка: Land Rover

0 от 500