IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съоснователят на Apple: Залагам на Tesla и Мъск

Стив Уозняк хвали развитието на изкуствения интелект

Съоснователят на Apple: Залагам на Tesla и Мъск

Съоснователят на Apple - Стив Уозняк, има култов статут сред феновете на компютърните технологии, а от 2013 г. е клиент на Tesla. Тогава той купува първия си Model S, а сега със съпругата му вече притежават няколко електромобила на компанията на Илон Мъск.

Стов Уозняк: Залагам на Tesla и Мъск

Наскоро Стив си купи и Chevrolet Bolt, а съпругата му Джанет му подари чисто нов Tesla Model S P100D за Коледа. В интервю за Bloomberg Канада Уозняк посочи Tesla като най-иновативната компания, която е много по-напред спрямо своите съперници в развитието на електромобилите. Уозняк сравни Tesla с Apple и обясни, че Apple вече не е компанията, която е била преди и най-важното – бившата му фирма вече не е на върха на технологичната революция.

„Според мен, следващият ключов играч в развитието на технологиите и постигането на следващия голям технологичен пробив е Tesla – беше категоричен Уозняк. – В основата на прогреса на Tesla е Илон Мъск. И други компании са експериментирали с електромобили и съвременни технологии, но само Мъск имаше смелостта да направи голяма крачка напред.

Стов Уозняк: Залагам на Tesla и Мъск

„Имам идеален пример за това – допълни Стив. – Model S е електромобил, създаден по вкусовете на Мъск. Когато правиш нещо като за себе си, когато конкурентите ти не могат да се доближат до нивото ти, тогава разполагаш с най-добрия продукт на пазара.
В началото Model S звучеше като абсурдна задача за всеки инженерен екип, да не говорим за това, че никой извън Tesla нямаше представа дали този скъп електромобил ще се продава, дали ще има пазар за него. Но този електромобил олицетворява идеала на Мъск за автомобил – той е красив, елегантен и лесен за експлоатация.”

Стов Уозняк: Залагам на Tesla и Мъск

Уозняк коментира и развитието на изкуствения интелект като самостоятелна технология и заяви, че според него автономното придвижване на автомобилите ще е най-доброто му приложение.

„Това вече е факт – беше категоричен Стив. – Това се очертава като следващата най-голяма промяна в живота на всички нас. А и в момента страшно много автомобилни производители правят изпитания с автономни прототипи, които се управляват от изкуствен интелект. Според мен, в близко бъдеще колите вече няма да имат волан, просто няма да има нужда от него.”

Тагове: tesla model s tesla apple
0 от 500