IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Канадци създадоха електрически пикап за тежки условия

Моделът Havelaar Bison ще изминава 300 км с едно зареждане

Канадци създадоха електрически пикап за тежки условия

Канадската компания Havelaar Group показа своя електрически пикап Havelaar Bison, който е разработен с помощта на университета в Торонто.

Канадци създадоха електрически пикап за тежки условия

При направата на автомобила неговите създатели са заложили най-вече на надеждността, тъй като пикапът ще бъде използван в тежките условия на северните райони на Канада. Затова Havelaar Bison е получил каросерия от високоякостна стомана и карбон, която няма аналог сред моделите от този клас.

Канадци създадоха електрически пикап за тежки условия

Пикапът е оборудван с два електромотора, разположени на предната и задната ос, което осигурява добри всъдеходдни възможности. С пълно натоварване машината ще може да преодолява 30-градусов наклон, а батериите ще осигуряват преход с едно зареждане от 300 км. Те са поставени в специален „кожук”, за да могат да се ползват при отрицателни температури.

Управлението на функциите на пикапа се осъществява от специален „таблет” на централната консола. Според създателите на машината, тя ще представлява интерес най-вече за компании, които имат голям парк от пикапи. Предимството на Havelaar Bison е в неговата по-евтина експлоатация в сравнение с подобни автомобили, задвижвани с дизелови мотори.

Канадци създадоха електрически пикап за тежки условия

Производсвото на пикапа ще се осъществява както в Канада, така и в Китай, където Havelaar Group има филиал. От компанията са категорични, че техният модел ще може да се справи с конкуренцията, което все още е малка. Наскоро американската Workhorse Group показа своя такъв автомобил, а през юли това ще стори и друга компания от САЩ - Bollinger Motors.

Канадци създадоха електрически пикап за тежки условия

В Tesla Motors също разработват аналогична машина, а скоро се очаква и Ford да предложи електрически вариант на най-популярния пикап на планетата - Ford F-150, който ще изминава около 500 км. с едно зареждане.

Снимки: Havelaar Group

Тагове: havelaar group bison
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Грозно е, но пък тук само това се купува.Жалко е, но хората в С. Америка нямат никакъв вкус и чувство за естетика.За тях е важно само да е голям автомобила, а това че прилича на *** не ги вълнува особено.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Aнонимен ( преди 6 години )
    ..с тозъ глу.пав ipad по средата..пикап за амбреажи..побърка се този свят..Мацай в телефона,мацай на таблета,мацай на пикапа.. ай сиктир.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    esen ( преди 6 години )
    Странно защо продължават с дизайн от миналия век!И защо му е такава предница - да няма резервен двигател с вътрешно горене поместен там...а "дупката" отпред - да си охлажда електромоторите ли!?