IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има и Audi A0

Компактният модел ще е с размерите на VW up!

Ще има и Audi A0

През 2021 г. компанията Audi ще пусне на пазара най-малкият модел в своята история, който ще се казва A0. Това е било съобщено по време на ежегодната среща на ръководителите на марката в Некарзулм, разкрива изданието Autocar.

Ще има и Audi A0

На размери новото Audi A0 ще бъде близко до Volkswagen up!, като ще се задвижва с електрически мотор. Останалите подробности за автомобила, върху който вече се работи, се държат в тайна, но все пак се разбра, че той ще бъде оборудван със система за автономно придвижване.

Тази технология ще дебютира при новото поколение на флагмана на марката – A8, което трябва да дебютира до края на годината. Луксозният седан ще бъде първият сериен модел в света с безпилотна система от трето ниво. Това означава, че автомобилът ще може напълно самостоятелно да се придвижва в трафик при скорост до 60 км/ч.

От 2019 г. Audi ще стартира и прозводството на ново поколение електромобили, като първият представител на гамата e-tron ще бъде кросоувър, който ще заеме мясото между Q5 и Q7. С едно зареждане той ще може да измине 500 км. Производството на модела ще бъде поверено на завода в Брюксел, където ще се сглобяват всички компоненти за колата.

В компанията работят и върху достъпен като цена електрически модел, който да може да се конкурира с Tesla Model 3. Той ще бъде изграден на платформата MEB на концерна Volkswagen AG, разработена за коли на ток. Като габарити електромобилът ще превъзхожда с малко седана Audi A3.

Базовата версия на модела ще получи силов агрегат с 300 к.с., а топ-вариантите ще развиват от 430 до 500 к.с. Пробегът с едно зареждане ще е до 500 км. Цената на автомобила ще стартира от 40 000 евро.

Снимка: Autocar

Тагове: audi a0 vw up!
0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е Фиеста! Още по-зле е, ВАГен е!
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    абе, каква е тая Фиеста?
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само да попитам - с колко години безплатен абонамент за сервиза ще се предлага? :)
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пак глупости! 300 кс. за 500 км. Ами байно, направете я 150 кс., но да минава 750-800 км. Това е много по-добро.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Фермера ( преди 6 години )
    За цените на електромобилите ще се говори тепърва.Най-важно е каква собственост ще е батерията.Ако твоя собственост при дефект ще чакаш ред да я отремонтира,а ако е наемна и плащаш на изминат километър могат да я подменят с оборот на.Голям проблем е и застраховката.Ако ти демонтират нещо от колата застрахователя не го плаща.А батерията и инвертора ще надхърлят 15к евро.имам лизинг и по който плащам 1-1,9%лихва и застраховки на ниски нива.Аз лично бих си купил ел.автомобил с наета батерия.
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И кои са тези японски ел. автомобили на 1/3 от цената? С пробег от 500км?За 25 000 ? ще се снимаш до тях...
  • #2
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Наистина цената е цирк!От конглокенцията в Япония вадят автомобили на почти 1/3 от тези пари. И аз предпочитам немското, но не и на двойни и тройни цени, както е в случая. Макс 25 000 евро, нагоре не е оправдано! И то защото е електромобил.
  • #1
    22 rate up comment 8 rate down comment
    Щорф Мюлер ( преди 6 години )
    Направо 00 го кръстете. Съвсем тематично ще е. А и ценато - хехе, цирк бате.