IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Канадският Tomahawk идва догодина

Как ви звучи електромобил с 800 коня и цена под 100 000 долара?

Канадският Tomahawk идва догодина

Още през 2018 г. може да започне производството на Tomahawk – канадският суперавтомобил, създаден от Dubuc Motors. Базираната в Квебек компания обяви още през 2014 г., че планира да създаде суперавтомобил, но досега нямаше почти никаква друга информация за проекта.

Канадският Tomahawk идва догодина?

Tomahawk е впечатляващ спортен автомобил, поне на теория. Става въпрос за електромобил с мощност 800 к.с., идващи от четири електромотора – по един за всяко колело и батерии с общ капацитет 100 кВ/ч Според изчисленията на създателите на Tomahawk, електромобилът ще има над 500 км пробег с едно зареждане.

За да го сравним с някой от вече съществуващите суперавтомобили, Tomahawk е малко по-къс и малко по-широк от Lamborghini Aventador.

Шасито и каросерията на канадския електромобил са изцяло от фиброкарбон, а теглото му е малко над 1900 килограма, като основна „заслуга” за това имат електромоторите и батериите. Първоначално канадците планираха да започнат производството на Tomahawk през 2016 г., но се получи забавяне и досега бял свят са видели само няколко прототипа.

Основният проблем пред Dubuc Motors е, че компанията все още не е намерила нужното финансиране, за да стартира серийното производство на Tomahawk. През 2014 г. от компанията оповестиха, че цената на всеки един електромобил ще е под 100 000 долара, но сега тази цена не беше потвърдена.

Снимка: Dubic Motors

0 от 500