IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot разкри обновеното GTi

Промени има и при дизеловото GT

Peugeot разкри обновеното GTi

Компанията Peugeot показа спортната версия на обновения си хечбек 308, която носи името GTi. Автомобилът е боядисан в два цвята – синьо и черно, като се различава от досегашния модел по новата решетка на радитора, както и по преработените въздухозаборниици.

Peugeot разкри обновеното GTi

Промените в дизайна на хот-хеча включват поставянето на нова оптика и на нови брони, както и на червени спирачни дискове. За модела са избрани 19-инчови джанти, върху които са поставени гуми Michelin Pilot Super Sport. Окачването е свалено с 11 мм, а в списъка с оборудване е включен и диференциал Torsen.

Peugeot разкри обновеното GTi

Обновеното 308 GTi се задвижва от 1,6-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност 270 к.с. Той позволява на спортния хечбек да ускори от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, като се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия, като разходът на гориво според производителя е 6,0 л/100 км.

Peugeot разкри обновеното GTi

Автомобилът е оборудван със система за автоматично спиране с възможност за разпознаване на пешеходци, а също така и с функция за поддържане на лентата на движение, както и със система за автоматично паркиране.

Peugeot разкри обновеното GTi

Промени е претърпяла и версията 308 GT, която разчита на дизелов двигател със 180 к.с. При нея вече се предлага 8-степенна автоматична скоростна кутия, която сменя досегашния агрегат с 6 предавки. Въпреки увеличението на степените, теглото на трансмисията е намалено с 2 кг., като тази оптимизация осигурява 7-процентно намаляване на разхода на гориво.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot 308 gti 308 gt
0 от 500