IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще търси обезщетение от Bosch

Провалените доставки на кормилни механизми са в основата на конфликта

BMW ще търси обезщетение от Bosch

Два от големите германски производители са на ръба на огромен скандал. Компанията Bosch, която доставя някои компоненти за автомобилите на BMW, стана причина част от заводите на баварския производител да прекратят работа за няколко дни.

BMW дава компанията Bosch под съд

Bosch произвежда за BMW кормилни механизми, но вече близо седмица не изпълнява своите задължения. Това доведе до спиране на работата на предприятия в Германия, Китай и Южна Африка. Пострада най-вече производството на компактните семейства автомобили на BMW – 1-Series и 2-Series, както и на купето 4-Series.

Изданието Automotive News съобщава, че от Bosch обвиняват за проблемите един от своите контрагенти – малка фирма от Италия, която доставя на немците корпусите за електрическите усилватели на волана. Наложило се от Bosch спешно да изпратят свои сътрудници на Апенините, за да бъде разрешена по-бързо ситуацията.

В BMW обаче са на мнение, че трябва да получат компенсации за спирането на заводите. Представител на концерна обяви, че финансовите загуби на баварския производител все още не могат да бъдат изчислени, като това ще стане едва, след като ситуацията се нормализира и доставките от Bosch бъдат възстановени.

„Положението е доста неприятно, но не вярвам, че то ще се отрази на отношенията между двете компании. Bosch е един от най-големите, най-стари и най-надеждни партньори на BMW и ние вярваме, че ще успее да се справи с тази ситуация”, коменира директорът по покупките в баварския концерн Маркус Дюсман.

Снимка: BMW

Тагове: bmw bosch
0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    БМВ е шир потреба...колкото и да са заклетите им фенове...днес един с тунинг БМВ...аз завивам на дясно с моята Ауди Авант А4...той направо и ми гледа колата с оцъклен поглед..явно му харесва :)