IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG подгони нов рекорд

Компанията иска да продаде на 100 000 коли през 2017 г.

Mercedes-AMG подгони нов рекорд

Спортното подразделение на компанията Mercedes-Benz обяви резултатите от продажбите си за първата четвърт на 2017 г. В AMG са оптимисти, че ще успеят да запишат нов рекорд, съобщава изданието Car.

Mercedes-AMG подгони нов рекорд

Целта пред немците е през тази година да преминат границата от 100 000 продажби. Резултатът за 2016 г. беше доста близък – 99 235 нови автомобила, произведени от Mercedes-AMG, намериха своите собственици.

„Започнаха нашата юбилейна година доста успешно, като за първите 4 месеца удвоихме продажбите си. Това ни дава опмимизъм за бъдещето, като сме уверени, че ще успеем да прескочим границата от 100 000 машини”, коментира шефът на AMG – Тобиас Мьоерс, като припочни, че през 2013 г. резултатът на компанията е бил 32 000 продажби.

В AMG са убедени, че увеличението на продажбите се дължи на по-големия брой модели, които ателието предлага. В момента те са над 50, като предстои да се увеличат с пускането на новото семейство A-Class, където повечето модели ще имат AMG-версии.

Снимка: Mercedes-AMG

Тагове: mercedes-amg
0 от 500