IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar тества съперник на BMW M3?

По-мощната версия на XE може да получи нов 6-цилиндров мотор

Jaguar тества съперник на BMW M3?

Jaguar вече усилено тества по-мощна и динамична версия на седана XE, която трябва да е пряк пазарен съперник на BMW M3. Информацията е на Automotive News, което публикува снимки на маскиран прототип. Все още обаче няма надеждна информация за това какъв точно двигател задвижва британския спортен седан.

Jaguar тества съперник на BMW M3?

Jaguar разполага с V8 мотор с турбокомпресор и мощност 575 к.с., но се смята, че шансовете точно този агрегат да се озове под предния капак на най-мощния XE, не са големи.

Причините за това са съвсем прозаични – моторът едва ще се побере в двигателния отсек на автомобила и с него колата няма да може да покрие европейските изисквания за защита на пешеходците при инцидент – капакът на мотора просто няма да се деформира по начина, по който го изискват правилата за безопасност.

Според последните слухове в Англия инженерите на Jaguar Land Rover работят по нов редови 6-цилиндров мотор, който е базиран на новото поколение 4-цилиндрови двигатели Ingenium.

Много пазарни анализатори са на мнение, че една по-динамична и мощна версия на XE ще се отрази добре на продажбите на седана, който сега е напълно засенчен от SUV модела на британците F-Pace.

Предполага се, че новата версия ще получи традиционното за тези модели на Jaguar означение SVR, но и това все още не е потвърдено.

Снимка: Automotive News

Тагове: jaguar bmw m3 jaguar xe
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "дериват на Ферари" - ае лице, да кажеш, че алфа е мерилото в този клас, понеже са близки с ферари е все едно да кажеш, че едно тъкмо прохождащо хлапе, ще постави олимпийски рекорд на 100м.Мнооо си лек, ве батка.
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Ivan ( преди 6 години )
    Правят се тест билодове на колата вече. Кодовото име е X761 SVR. Двигателя ще или 6 цилиндъра с комресор или V8.В същото време се прави и тест билд на F pace SVR с V8.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Анонимен, Jaguar искат да продават. И им се получава доста добре, а за да има се получава още по-добре трябва да се борят с най-силните и успешните - т.е. BMW. Giulia е страхотна кола, но по пазарни успехи е далеч назад.
  • #3
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мерилото в този клас вече не е М3 на БМВ, но явно в Ягуар не искат да се мерят с най-доброто , защото просто разбират , че няма шанс продукт на Тата да е съперник на дериват на Ферари!
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    много весел сайт всеки ден всеки час има новини волво ще прави спортни коли с лотус ягуар ще се конкУрира с бмв м3 всеки който живее в панелка в люлин с тесла пред блока
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    То и сега си има версия S с 340к.с. и шетцилиндров двигател. Честно казано колата няма нужда от повече мощност.