IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW тества новото поколение на X4

Автомобилът ще е по-лек от досега и ще получи нови двигатели

BMW тества новото поколение на X4

Компанията BMW стартира тестовете на новото поколение на кросоувъра си X4. Фотографи на изданието Auto Express успяха да заснемат прототип на модела по време на изпитания в Европа.

BMW тества новото поколение на X4

Автомобилът ще се появи на пазара догодина, като е изграден на платформата CLAR. Благодарение на нея кросоувърът ще бъде със 100 кг. по-лек от своя предшественик, но ще порасне на габарити.

Промените в дизайна на новото BMW X4 ще засегнат решетката на радиатора, броните, оптиката и изпускателната система. В салона ще се появи изцяло цифров приборен панел и голям сензорен дисплей на системата iDrive.

BMW тества новото поколение на X4

Моторната гама на кросоувъра ще бъде попълнена от 2,0-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра. За клиентите е прездвидена и М-версия на модела с 3,0-литров агрегат с мощност от над 500 к.с. Ще има и хибридна модификация, която ще развива 252 к.с. Разходът на гориво при нея ще е около 2,1 л/100 км, като само на електричество ще може да измине около 40 км.

Снимки: Auto Express
 

Тагове: bmw x4
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Georgi ( преди 6 години )
    Доста кратък цикъл на настоящата Х4 и Х6 се очертава, под 5 години, което едва ли радва собствениците им. Но Мерцедес направи копия и на двата модела, които се продават прекалено добре и БМВ се налага да реже изкъсо, по-добре леко разочаровани настоящи клиенти, отколкото липсващи бъдещи такива. Касае главно пазарите, където кола се купува с чанта пари, в западните страни, просто ще ги сменят по лизинговата програма.
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Хъ ( преди 6 години )
    На Пасат се смеете а найстина смешните Тойотки страдат от години в това отношение но не само извънградско а и във градското движение....
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    То не е само Пасата! По принцип ФВ са силни само на приказки и хартия!
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това с хибрида да не стане като хибридния Пасат- харчел 3.2/100, в града около 5/100. До тук добре. Но на като тръгнали по Тракия, при спазване на ограниченията разхода станал 10/100 бензин.
  • #1
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Jiko ( преди 6 години )
    Ако няма дизеляк не ми трябва