IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG добавя нови версии за семейството A-Class

Компанията готви модификации с около 300 к.с.

Mercedes-AMG добавя нови версии за семейството A-Class

Спортното подразделение на Mercedes-Benz - компанията AMG, подготвя нови варианти на най-малкия модел на марката A-Class. Разликата между предлаганата в момента модификация A 45 AMG и най-мощната стандартна версия A 250 Sport е прекалено голяма и трябва да бъде запълнена, потвърди  босът на Mercedes-AMG Тобиас Моерс.

Mercedes-AMG ще прави модели под серията 45

Пред изданието Autocar топ-мениджърът разкри, че новите автомобили ще се появат в рамките на следващите 2 години. Те ще се позиционират под сегашните  A 45, CLA 45 и GLA 45, като ще получат двигатели с мощност в рамките на 300-340 к.с., които ще бъдат заети от по-големите модели на Mercedes-Benz.

Разширяването на AMG-моделите се дължи на факта, че продажбите на компанията нараснаха значително през последните месеци. Само в САЩ увеличението за първите месеци на 2017 г. е 32%. Това е и причината компанията да увеличи бройката на предлаганите спортни модели от сегашните 34 на 42.

Със сигурност един от новите автомобили ще бъд хечбек във версия A 40. За него се предвижда същия 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, който при A 45 AMG развива 367 к.с., но при новото поколение ще получи 400 к.с. Хечбекът A 40 AMG ще има задвижване на четирите колела и 9-степенна скоростна кутия.

Снимка: Mercedes-Benz

 

Тагове: mercedes-amg 45 a40
0 от 500