IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се насочва към спортните кросоувъри

Компанията подготвя цяла гама R-модели

Volkswagen се насочва към спортните кросоувъри

Германският производител Volkswagen смята да предложи на клиентите си цяла гама от спортни кросоувъри и SUV-модели, които ще получат добавка R към имената си. Това съобщи шефът на компанията Херберт Дийс, цитиран от изданието Autocar.

Volkswagen се насочва към спортните кросоувъри

Според Дийс, абревиатурата GTI ще остане за „горещите” хечбек-модели на марката, докато при кросоувърите отново ще се залага на буквата R. Такава версия ще се появи още на новия VW T-Roc, чието излизане на пазара е планирано за края на лятото.

Вече е известно, че марката Seat, която е част от Volkswagen Group, подготвя пускането на спортна версия на първия си кросоувър Ateca. Очаква се друга марка от концерна – Skoda, да предложи същия вариант на новия Karoq. И двата автомобила ще получат 2,0-литров турбомотор с 300 к.с., като той ще бъде в основата и на бъдещия T-Roc R.

Volkswagen се насочва към спортните кросоувъри

Що се касае до стандарния модел, новият кросоувър на Volkswagen ще разчита на бензинови и дизелови двигатели с обем от 1,0 до 2,0 литра. Вероятно ще има и хибридна версия на компактния кросоувър.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen t-roc
0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    абв ( преди 6 години )
    А ти що не се върнеш в 6 ти клас,разбрахме че 3 години подреди си в 8-ми.ама май е било напразно.Май повечко време си прекарал в нужника.