IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren P1 унищожи рекорда на "Нюрбургринг" (ВИДЕО)

Новият крал на Зеления Ад счупи рекорда на Lamborghini Huracan с близо 10 секунди разлика

McLaren P1 унищожи рекорда на

Преди около месец в интернет се появи клип на McLaren P1 LM, който върти бързи обиколки на класическата северна дъга на “Нюрбургринг”, което накара всички ни да се замислим не дали, а кога британската машина ще постави нов рекорд на трасето. Е, отговорът вече е тук и е положителен, а като доказателство по-долу прилагаме онборд кадри от впечатляващата рекордна обиколка на хибридния снаряд.

McLaren P1 унищожи рекорда на

Върховото изпълнение на P1 е спряло хронометрите на 6:43.2 минути, с което се е превърнало в най-бързия сериен автомобил на великата германска писта. Припомняме, че най-близо до този резултат се класира чистия електромобил NIO EP9 с 6:45.9 минути, но той не отговаря на изискванията за сериен автомобил.

С постижението си, McLaren P1 LM успешно детронира настоящия Lamborghini Huracan Performante, който през есента на миналата година успя да запише резултат от 6:52.01 минути.

Зад волана на новия рекордьор е седнал победителят от Indy 500 през 1999 г. - Кени Брак, който през миналото лято постави рекорд и на планинското изкачване в Гудууд със същия автомобил.

McLaren P1 LM се води официално сериен автомобил, а до него се стига, след като компанията от Уокинг създава пистовото P1 GTR. Компанията Lanzante Motorsport, които през 1995 помогат за създаването на победителя в “24 часа на Льо Ман” през 1995 McLarel F1 LM, конструират специален пакет, който позволява на P1 GTR да бъде обявен за уличен и съответно сериен автомобил. Така се ражда McLaren P1 LM.

След като представят ултимативното P1 в Гудууд, британците създават пет разновидности на колата. За нуждите на рекорда пък, от Pirelli създават специални високоскоростни гуми, които помагат за постигането на нужното сцепление на LM.

Неофициалните данни гласят, че след като поставя рекорда на “Нюрбургринг”, британският дявол с 1000 к.с. си е тръгнал от пистата и се е прибрал в Англия на собствен ход.
 

0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Някойси ( преди 6 години )
    Тия коли "рекордьори" са толкова отчайващо безсмислени произведения, че чак се чудя на големия интерес, който предизвикват. Това са си "пар екселанс" пистови race автомобили, които са абсолютно неупотребяеми в нормалното ежедневие. В този смисъл ако толкова реват за рекорди, да пускат един болид от Ф1 да направи някъде към 5 мин. (според експерти се очаква всъщност да са към 5:10 - 5:20) рекорд на обиколка и да мирясат всичките.
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    notAuto ( преди 6 години )
    Каква драма..*** ти си същият бре, щом не е японско значи не става.Еле да е немско,сакън! Хората правят,развиват.*** и трошляка Субару какво имат, ми нищо.Едни малолитражки и косачки и последните са история вече.Е ,ко мпрайм ся? Остава Ви само да ревете олеле мале,това го разбрахме ,че го можете.Ама нещо с моторите хич Ви няма.
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не се обвинявай, просто мисълта ти е бавна.
  • #7
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    Много интересна логика на квичащите Вагонетки по-долу, а именно, може и да не е германски автомобилът рекордьор, ама не е и японски! Наистина, какво точно казахте, че пак не мога да ви открия мисълта тук?
  • #6
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В момента тече 22 час на 24 часа Нюрбургринг.От първо до двадесето място само Ауди,БМВ,Мерцедес,Порше.Има едно Бентли,едно Ферари и едни американски толуп-Глинкенхаус за цвят и толкова.Нито английски нито японски коли има.Само дойчовски,яко мачкат.
  • #5
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интересно как сега жълтурите не изчисляват колко кадъра в секунда е заснето видеото. Въпроса е да не е немско. А за мен въпроса е, че никога не сме чели за "абсолютен рекорд" поставен от оризарник. Иначе за рекорда - браво. Чрез конглокенция към прогрес.
  • #4
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    дойчовците пак гледад задни стопове и дишат прахоляка.техните номера да олекотяват коли и да ги прспособяват за поставяне на рекорди нещо не минаха този път. сипаха им яко с черпака и ги унижиха тотално с цели 10 сек.не са 1 или 2, а цели 10.същото стана и с Хонда Сивик. с 10 сек. са пред втория и показаха на напитите германци, че освен да правят бира за друго не ги бива.а ваг-иналния фен ще получи скоро време някое душевно заболяване от тези лоши новини и за капак ще спират дизелите хахахах
  • #3
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Хи хи ( преди 6 години )
    Немските каски...
  • #2
    26 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това НЕ Е сериен автомобил за обществени пътища! Преработеният пакет на пистовия автомобил не е наличен. Поредната манипулация на комплексираните англичани.Това е все едно 2-3 год. след излизането на Ла Ферари или Порше 918 да направят изцяло нов автомобил само за Северната дъга.Когато дебютира новият модел Макларан Р1 просто беше и си остава по-бавен от Поршето на всички писти.
  • #1
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е т'ва е!!!