IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КАТ вече ще връчва глобите на пътя

Патрулките с мобилни принтери и камери, които следят работата на униформените

КАТ вече ще връчва глобите на пътя

Веднага след като КАТ установи нарушение, служителите на реда ще връчват наказателното постановление на нарушителя на пътя, става ясно от промените в правилата за работа на пътната полиция. Катаджиите ще дават и стари електронни фишове и наказателни постановления, които до този момент не са били получени, а сега те ще се считат за връчени.

КАТ вече ще връчва глобите на пътя

Но тази процедура ще е възможна само при новите патрулки, които са оборудвани с мобилни принтери. Новите служебни автомобили, от които 60 вече бяха разпределени във Варна, Пловдив и Стара Загора са оборудвани с три камери и два микрофона, като целта е чрез тях да бъдат контролирани полицаите.

Най-вероятно, постепенното въвеждане на новите автомобили в цялата системата на КАТ, ще доведе до нова вълна напускащи катаджии, чиито незаконни доходи от подкупи рязко ще спаднат.

Документът за нарушението и санкцията, която се налага, ще се съставя на таблет от установилия го полицай, който след това ще го принтира и ще го връчва на нарушителя.

От КАТ твърдят, че аудио и видеозаписите от работата на служителите ще се съхраняват на специални сървъри и ще служат за доказателство в съда, както и че пътните полицаи няма да имат достъп до тези данни, за да ги манипулират.

Напомняме, че със свое тълкувателно решение от април тази година Върховният административен съд определи, че давността за глобите от КАТ е 2 години, ако давността не е била прекъсвана. Абсолютната давност на глобите е 3 години.

0 от 500
  • #3
    16 rate up comment 2 rate down comment
    АСАВ ( преди 6 години )
    да ги порят тия като риби, да ги пълня като зайци!1лв работа не са свършили, корумпирана безгръбначна маса...Окрадоха и съсипаха държавата!АСАВ
  • #2
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Така, така... ( преди 6 години )
    и като се "развали" камерката Ушев ще почне с въпроса: И ко прайм ся?
  • #1
    33 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    на всички напускащи кат, митници и т.н - да се назначава пълна данъчна проверка !а и хубаво е да им пуснат интернет на тия таблерти щото без него само си ги разнясят да си цъкат игрички !