IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията обискира офисите на Daimler в Германия

Домовете на някои от шефовете на концерна също бяха претърсени

Полицията обискира офисите на Daimler в Германия

Сътрудници на полицията и на Главната прокуратура проведоха обиски в 11 офиса на Daimler в Германия. Претърсени са и жилищата на някои от шефовете на концерна, като са иззети документи и компютърна документация, съобщава Focus Online.

Полицията обискира офисите на Daimler в Германия

Проверката на властите е заради подозренията, че концернът е манипулирал данните за вредните емисии на двигателите на автомобилите си. Други подробности за обиските не бяха съобщени, като от Daimler обявиха единствено, че са готови да сътрудничат на властите по всички въпроси.

Още през лятото на 2016 г. от Daimler AG разкриха, че се провежда вътрешно разследване по отношение на процеса да сертификация на двигателите, като става сума за подозрения за превишаване на нормите на вредни емисии. Проверката е стартирала след запитване от страна на Министерството на правосъдието на САЩ.

Тогава изданието The Wall Street Journal съобщи, че интересът на американските прокурори към стандартите на германския концерн се дължи на иск срещу Daimler, подаден няколко месеца по-рано. Той е от юридическата кантора Hagens Berman Sobol Shapiro, която представлява американски собственик на автомобил Mercedes-Benz. Пожелалият анонимност мъж е обвинил Daimler във фалшифициране на данните за вредните емисии. По-късно са заведени още няколко иска от други частни клиенти.

Снимка: Daimler

Тагове: daimler ag
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    прогулатурата си рови, S-класата си върви!
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Което отново доказва, че единствено недосегаемата от правосъдието(засега) е адвокатската кантора рено!За коли не ги търси, виж за далаверите са номер едно.
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Шмекери са всичките! ( преди 6 години )
    Тия автомобилни корпорации са готови на всичко, само и само да не се налага да произвеждат електрически автомобили. После ми говорете че няма конспирация...Производителите на автомобили и нефтодобивните корпорации играят в комбина и това е от поне 30-40г.Всички технологии за ефективен Ел. транспорт са налични още от 70-те години. Електромотора е изобретен пред повече от век. Първите прототипи на батерии със литий са направени 1912г. А първите прототипи във съвременния вариант са пуснати 1972г.
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Ххх ( преди 6 години )
    Няма марка която да не манипулира тези емисии.Зависи колко си плащаш и дали си плащаш за разследване .
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Или по-скоро не трябва да се доказва нищо.Заковават ги с тези измами, пущат малко инфо на медиите и за да не ги разкрият напълно започват да им играят по свиРк***т@.Предполагам при ФВ е същото. За далаверите им и измамния софт се е знаело от 2007 г., но всичко се е покривало поради една или друга причина, но в един момент някой решава да изпее всичко.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    До 1 : Явно нищо не е доказано, затова и нищо не последва ! По-интересен е начинът на разследване. Докато тук полицията започва да играе с престъпниците, а подалия сигнал става пишман, то там са сериозни.
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    И тия ще ги изхващат. :)
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    Виж ти, surprise, surprise! :)
  • #1
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Съвсем нормално и тези да са направили някоя шашма с емисиите. Все пак е немска компания и тези неща са типични за тях. Друг е въпросът дали ще им направят нещо.Преди години, когато ги бяха изловили да дават подкупи и купуването на цели кнкУрси за избор на правителствени автомобили в отделни държави в Европа и Азия не им направиха нищо. Бяха разкрили, че имат черни каси и държат пари с неизвестен произход на Каймановите острови пак нищо. Всичко се потули много бързо,както винаги.