IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се зарече да не прави автомобил без волан и педали

Концернът няма да гони увеличение на продажбите си

BMW се зарече да не прави автомобил без волан и педали

„BMW никога няма да направи автомобил без волан и педали”, заяви председателят на Съвета на директорите на BMW AG – Харалд Крюгер, цитиран от Automotive News. Той бе категоричен, че идеята на баварския производител е да продава емоции и усещания, а не просто средства за придвижване от точка А до точка Б.

BMW се зарече да не прави автомобил без волан и педали

„Ние не сме най-добрите в създаването на радари и сензори, затова си сътрудничим с Mobileye. Ние не произвеждаме чипове, но работим с Intel. Неотдавна станахме партньори с Delphi в областта на програмното обезпечение. Въпреки, че използваме най-новите технологии, ние никога няма да направим автомобил без педал и волан”, каза Крюгер.

Топ-мениджърът разкри и вижданията си за бъдещата бизнес-стратегия на концерна. Тя предвижда BMW да заложи не на увеличаване на продажбите на автомобилите си, а на развитието на нови технологии. Най-важните от тях са сегментът на електромобилите и мобилните системи.

През миналата година баварският производител продаде рекордните за компанията 2,37 млн. нови автомобили от марките BMW, Mini и Rolls-Royce. Електрическите и хибридните машини са 62 000, като целта е тази бройка през 2017 г. да достигне 100 000.

Снимка: Automotive News

Тагове: bmw ag
0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Гей-пауър ( преди 6 години )
    Ето, затова съм горд клиент на BMW!Държат си на своето! Продължават да правят автомобили за пИдали! Независимо от всичко-вътре най-малко по един пИдалл ще има!:)))))))))))
  • #6
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лошо! Геницида срещу нас продължава! БМВ и човека без мозък са ръка за ръка, газят хора по тротоарите.
  • #5
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Да наричаш БМВ(най-добрата, според мен, немска фирма за коли) фирмичка не говори много добре за капацитета на говорещия. М3 е еталона, към който всички се стремят. Бая сериозна "фирмичка" е:)))Хеле пък, че Тойота слагат мотори на БМВ в автомобилите си. :)
  • #4
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тая фирмичка от години тъпче на едно място (като всичко немско) Добре че сключиха сделката със Тойота че иначе съвсем щяха да пропаднат.
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    ив ( преди 6 години )
    Много жалко! Поне един модел без пед''али за нашенските камикадзета трябваше да направят...
  • #2
    25 rate up comment 6 rate down comment
    doktors ( преди 6 години )
    Те и автомобил с предно предаване нямаше да пускат ама....
  • #1
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Заричали се, смях в залата! Сякаш ги напъва да ги пускат без волани и педа'ли. БМВ се превърна в съвсем жълта фирмичка. Отвратен съм от тях!