IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Световен шампион по мотоциклетизъм почина след удар от кола

Ники Хейдън прекара няколко дни в кома, но не можа да оцелее

Световен шампион по мотоциклетизъм почина след удар от кола

Бившият световен шампион в MotoGP Ники Хейдън е починал вчера от раните си, получени в катастрофа в сряда, когато беше блъснат от автомобил докато е карал велосипед с приятели. Инцидентът стана в сряда в Римини, а веднага след това 35-годишният американец е бил приет в местната болница с тежки травми на главата и гърдите.

Ники Хейдън почина от раните си

По-късно, заради критичното състояние на Хейдън, той беше преместен в по-голяма болница в Чезена, където вчера е починал. Лекарите обясниха, че Хейдън е бил в изкуствена кома заради тежките поражения по главата и състоянието му така и не се е стабилизирало, за да му бъде направена операция на черепа, която да намали напрежението върху мозъка му.

„Момчето от Кентъки” спечели световната титла през 2006 г. като заводски пилот на Honda в битка с Валентино Роси, след това кара и за Ducati и за един от частните тимове на Honda – Aspar.

Ники Хейдън почина от раните си

В края на 2015 г. Ники обяви на емоционална пресконференция в Япония, че напуска MotoGP, за да продължи кариерата си в световния Супербайк шампионат, отново като пилот на Honda.

Хейдън започна сезон 2017 с амбицията да стане първият пилот, спечелил световните титли в MotoGP и Супербайк, но още в първите състезания стана ясно, че новият мотоциклет на Honda – Fireblade, все още не е достатъчно развит, за да осигури на американеца шанс за победи. Най-доброто постижение от пет старта този сезон за Ники беше петото му място в Тайланд.

Снимки: Honda

Тагове: honda motogp
0 от 500
  • #1
    23 rate up comment 0 rate down comment
    жалко ( преди 6 години )
    Е т'ва е, ако ти е писано да се удавиш няма да те обесят.Колко ли пъти е рискувал живота си с мотора и накрая да го сгазят докато кара колело.