IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat-Chrysler изтегля 100 000 дизелови коли

Сервизната акция ще засегне моделите Jeep Grand Cherokee и Dodge Ram 1500

Fiat-Chrysler изтегля 100 000 дизелови коли

Американските власти вече обвиниха алианса Fiat-Chrysler в продажба на автомобили с дизелови двигатели, които не отговарят на екологичните стандарти. Производителят не отрече своите пропуски и взима мерки да разреши проблема възможно най-бързо, съобщава Automotive News.

Fiat-Chrysler изтегля 100 000 дизелови коли под натиск

Още през януари американската Агенция по охрана на околната среда обвини FCA, че продава Jeep Grand Cherokee и Dodge Ram 1500 с дизелови мотори, оборудвани с устройство, което дава фалшиви резултати при поверка. Само 3 месеца по-късно Министерството на правосъдието обяви, че ще даде под съд концерна.

През цялото врече производителят отричаше да е извършвал нарушения на законодателството, но тихомълком започна да взима мерки за решаване на казуса. Повече от 100 000 автомобила на концерна, оборудвани с проблемните мотори, са привикани в сервизите за ремонт.

Трудностите за FCA обаче няма няма да приключат само със сервизната акция, тъй като продажбите на Jeep Grand Cherokee и Ram 1500 с дизелови мотори вече са спрени. И за да започнат отново, двата автомобила трябва да бъдат одобрени не само от Агенцията за охрана на околната среда, а и от Съвета за въздушни ресурси на Калифорния.

Именно заради строгите изисквания на тези две организации, друг производител - Mercedes-Benz се отказа от опитите да сертифицира голяма част от дизеловите си модели и те не се предлагат в САЩ. Сред тях са дори популярните C-Class и GLA. В Mercedes са пресметнали, че трудностите около процеса на сертификация ще са по-големи от печалбата, която компанията ще получи от продажбата на дизелови модели в Щатите.

Снимка: Fiat-Chrysler

Тагове: fiat-chrysler
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За какъв проблем става дума?То си пише-обвиняват ги,че са сложили устройство,което дава фалшиви резултати при проверка.Ще рече измамен софтуер.За какъвто обвиниха ВАГ.Ама нали не е ВАГ и е някакъв странен проблем с колите.А когато е ВАГ било измама.На американците не им отърва да гърчат своя фирма,ще им се размине на ФЦА,не се тревожете.Всички лъжат,малко или много,ама само някои го отнасят.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Името на човека изобретил дизела е Рудолф Дизел - поне малко почетете преди да пишете глупости
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Двойните стандарти ( преди 6 години )
    на х'американците в действие! Първо,продадените *** на ФСА с манипулирани устройства не са само в моделните години,посочени от производителя. В случая не са 100 000 хиляди,а над 1 млн. И защо съдът не приложи същите решения за тези мошеници,които приложи вече към други,опитали се да лъжат!?
  • #2
    6 rate up comment 11 rate down comment
    robert dieseel ( преди 6 години )
    съжелявам за това, че измислих дизела, беше грешка!!
  • #1
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жалки са Фиат.