IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Karoq ще има спортна версия

Компактният чешки модел вероятно ще получи мотор с 300 к.с.

Skoda Karoq ще има спортна версия

Броени дни след премиерата на новия компактен SUV модел на Skoda Karoq, се появи информация, че компанията планира негова спортна версия. Всъщност, това е повече от очаквано, като се има предвид, че Karoq е тясно свързан с VW Tiguan и SEAT Ateca.

Skoda Karoq ще има спортна версия?

Трите модела използват модулната платформа на VW Group MQB, а за германския и испанския всъдеходи вече беше потвърдено, че ще имат спортни версии – Tiguan R и Ateca Cupra.

Karoq ще смени в гамата на Skoda успешния Yeti, като за него също се спекулираше, че ще получи спортна модификация. Но тези планове съвпаднаха със световната икономическа криза, а освен това чехите не искаха да инвестират допълнително в застаряващата платформа, върху която е изграден Yeti. И така моделът не получи спортна версия, въпреки че на пазара има интерес към такъв вариант.

Skoda Karoq ще има спортна версия?

В момента най-мощният двигател за Karoq е 2,0-литровият TDI агрегат, наличен и при Ateca, с мощност 190 к.с. и 400 Нм. Благодарение на 7-степенната DSG трансмисия и задвижването 4х4, с него Karoq се ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,8 секунди и има максимална скорост 211 км/ч. Само за сравнение, тези данни са по-добри от данните на Octavia RS TDI.

По-мощна версия на този мотор е логично решение, но също така е възможно и топ версията на Karoq да получи 2,0-литровият TSI мотор от Ateca Cupra. И в двата случая става въпрос за предполагаема мощност от около 300 к.с., което ще е изключително атрактивно предложение за феновете на динамичните SUV модели, като се имат предвид по-ниските цени на Skoda.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda skoda karoq karoq rs
0 от 500