IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От Nissan почти показаха новия Leaf

Второто поколение на най-популярния електромобил дебютира през септември

От Nissan почти показаха новия Leaf

Няколко месеца преди официалната премиера на второто поколение на електромобила Nissan Leaf, японската марка започна да показва отделни детайли от него. Според компанията, вторият Leaf ще е „напълно нов”, а предизвикателството да бъде създаден успешен наследник най-продавания електромобил в историята, е повече от сериозно.

От Nissan показаха единия фар на новия Leaf

Първото поколение на Leaf се предлага от декември 2010 година до днес, а за този период компанията продаде над 260 000 коли, пробегът с едно зареждане е почти 180 км, а капацитетът на литиево-йонната батерия е 30 киловатчаса. Има и още нещо – много от потенциалните купувачи на Leaf не бяха доволни от „безобидното” излъчване на електромобила.

От Nissan показаха единия фар на новия Leaf

Сега това ще се промени, а доказателствата идват едно след друго – концептът IDS показа в каква посока ще се промени дизайнът на Leaf, а папараците постоянно „залавят” прототипи, които въртят тестови километри и въпреки камуфлажът, по-агресивните форми се забелязват лесно. През септември във Франкфурт би трябвало да очакваме доста по-способен електромобил.

От Nissan показаха единия фар на новия Leaf

Според слуховете, капацитетът на батерията на новия Leaf ще е 40 или 60 киловатчаса, а пробегът с едно зареждане трябва да се доближава до 350 км. Информацията от Nissan подсказва, че в скоро време ще научим още нови неща за следващия Leaf, а сега започваме с поглед към единия му фар. Което също е намек, че ще има сериозни промени в дизайна.

Тагове: nissan leaf nissan
0 от 500
  • #10
    7 rate up comment 8 rate down comment
    до: 50K ( преди 6 години )
    И как точно е измисли тази цена под 50К и над 500 км пробег не ми е ясно?Ти май хич не си в час с цените!Под 60К абсурд! Дори бих казал, че може да клони към 70К, но много зависи от капацитета на батериите и екстрите с които ще се предлага.Другото от което много ще зависи цената е дали ще се продава с батериите или само колата, а на батериите ще плащаш наем, което за мен е супер тАпо. Точно както и сега ги продават и поради тази причина никой не ги купува.100 евро на месец на батерия не мерси
  • #9
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Изглежда страхотно!Ако променят и тАпата си политика наложена от Рено за батериите ще се продава, като топъл хляб.Надявам се цената да не надхвърля 65-70 000 лв. и да са увеличили пробега значително. Или поне да има 2-3 варианта с различни батериим, за да може човек да избира според нуждите и възможностите си. Наистина красив автомобил са направили. Браво на Нисан!
  • #8
    29 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Приус- модерен красавец, Нисан Лийф - модерен красавец. Голф, Пасат,Кади- сива мишка с дизайн от 90-те.
  • #7
    14 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като новия Приус, най-лошия в историята.
  • #6
    15 rate up comment 20 rate down comment
    мноооого грозно ( преди 6 години )
    Ок Значи до тук само на мен май не ми харесва тази чалга кола която е със типично югоизточно азиатски дизайн.
  • #5
    12 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сякаш на някой му пука.
  • #4
    20 rate up comment 3 rate down comment
    50K ( преди 6 години )
    Ако е под 50к и над 500км пробег, ше се купува!
  • #3
    29 rate up comment 6 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    НИкога не съм си обяснил, защо повечето от автопроизодителите. като става въпрос за електрически коли, решават, че диайна трябва да е някакъв уродлив, осакатен, тип "бричка"! Като се има предвид, че заради липса на голям двигател, сума ти други компоненти на конвенционалния автомобил, които налагат доста ограничения в дизайна, то ел.колите би трябвало да са с един от най-освободените, разчупени и привликателни дизайни.
  • #2
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще има добре изглеждащи фарове!Това е добре на фона на предното поколение, което беше изключително грозно във всеки един детайл!!!
  • #1
    19 rate up comment 11 rate down comment
    Цецо ( преди 6 години )
    Най после - хем на точец хем убавня! Браво, ще се харчи като топъл леб! ;-")