IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работниците в Tesla се оплакват от условията на труд

В завода във Фриймонт само за 2 години „Бърза помощ” е викана над 100 пъти

Работниците в Tesla се оплакват от условията на труд

Служителите на Tesla Motors се оплакаха от тежките условия на труд в основния завод на американския производител на електромобили във Фриймонт, щата Калифорния.

Работниците в Tesla се оплакват от условията на труд

През вестник The Guardian група от 15 работници разкрива, че през последните 2 години в предприятието над 100 пъти са били викани екипи за спешна медицинска помощ. Най-често лекарите е трябвало да реагират на сигнали за припадания, нарушение в дишането и болки в гърдите. Имало е и сериозни трудови злополуки, като някои от пострадалите са станали инвалиди.

„Виждал съм хора, които припадат на работните си места. Понякога това става толкова бързо, че никой не успява да реагира. По-лошото е, че в подобни сучаи процесът не спира, останалите си работят, а човекът просто лежи на пода”, обясни един от техниците в завода Джонатан Галеску.

От изданието са потърсили за коментар шефа на Tesla Motors – Илон Мъск, който признава, че служителите му вършат доста тежка работа. Според предприемача обаче, компанията се грижи за здравето и благополучието на всичките си работници. Мъск е категоричен, че през миналата година мерките за безопасност са били повишени съществено.

Към момента в завода във Фриймонт работят около 10 000 души, като през първите 3 месеца на 2017 г. там са произведени 25 000 автомобила. Тази бройка ще се увеличипрез лятото, когато стартира производството на най-достъпния модел на американската компания – Tesla Model 3.

Снимка: Tesla
 

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На всяка продадена кола загубите не са 10000, а малко над 4000 долара, има голяма разлика между 10 и 4 хиляди!
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На всяка продадена Тесла модел S, Тесла губи по 10000 долара. Колко ще губят на всяка продадена бройка от модел 3,някой знае ли!?
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    ТОДОР ЖИВКОВ БКП ( преди 6 години )
    И по-лошо ще става ,а още Тислата не е на печалба. ": В САЩ в птицекланиците отиват на работа с памперси"
  • #5
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, в Русия нищо не произвеждат, за това метро-влаковете им извозват цяла София.
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    vlady ( преди 6 години )
    Да сезират архиерея на епархия Западни Щати на Арменска Апостолическа Църква архиепископ Ховнан Дердерян за лошите условия.
  • #3
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Сако и Ванцети ( преди 6 години )
    Същото там,както и при нашите шивачки-робини във византийските цехове.
  • #2
    34 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да разбирам от статията,че от заплащане никой не се оплаква- само условия.Значи са добре.Тук си припадаме и без пари и без условия.
  • #1
    25 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ей, тия гадни капиталисти бе.И в БМВ не е по-добре.Наскоро двама бяха припаднали от пиене.То бива експлоатация ама чак пък толкова!?В Русия си е по-добре.Нищо не произвеждат и няма претоварени от работа.За това и ние трябва да отидем в Евразийския съюз.