IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия започна производството на новата Fiesta

Ford вложи 293 млн. евро в модернизация на завода си в Кьолн

В Германия започна производството на новата Fiesta

Компанията Ford стартира серийното производство на новото поколение на хечбека Fiesta, предназначен за европейска пазар. То ще се осъществява в завода на марката в Кьолн.

В Германия стартира производството на новата Fiesta

Модернизацията на предприятието е струвала на американския производител около 293 млн. евро. На първо време в него ще се сглобяват автомобил в стандартните нива на оборудване, а по-късно ще започне производството и на версиите ST-Line и Vignale. Догодина ще стартира и направата на модификацията Active, както и на хот-хеча ST.

Моделът запазва платформата на своя предшественик, но е пораснал на размери. За Европа ще се предлагат 3-цилиндров турбомотор с обем 1,0 литър, развиващ 100, 1245 и 140 к.с., 3-цилиндров атмосферен двигател също с обем 1,0 литра и мощност 70 или 85 к.с., както и дизелов 1,5 TDCi, развиващ 85 или 120 к.с. Скоростните кутии са 5-и и 6-степенна механична, и 6-степенен автомат.

В Германия стартира производството на новата Fiesta

Топ-версията на модела – Fiesta ST, на свой ред разчита на 1,5-литров бензинов EcoBoost, който развива 197 к.с. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,7 секунди.

Снимки: Ford
 

Тагове: ford fiesta
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Учуден ( преди 6 години )
    Кофти, че ще е на старата платформа, която се използва от 2008 г. насам. Но от друга гледна точка сегашната фиеста е доста добра. Само някой неща трябва да се пипнат и ако са го направили в новата версия ще стане много хубава кола.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Никола ( преди 6 години )
    Отвън същата , дано поне вътре са променили смешната централна конзола в стил Нокия 8200 към нещо по-добро.
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Айдеее и тези ги нагази дизайнерски запек като на вагините, които 4 пъти в рамките на 12 години представят фейслифт на голф 4 за нов модел и сега правят Поло, което мяза на последния фейслифт на голфа.... Трагедия.
  • #2
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    не че нещо ама кое точно и е новото ?
  • #1
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тая Фиеста с мотора от 1245 коня ми се струва че ще понавървява :)