IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche се отказа от хибридното 911

Германците са на мнение, че тази версия на спортната кола е прекалено тежка и скъпа

Porsche се отказа от хибридното 911

Компанията Porsche е закрила проекта по разработката на хибридна модификация на модела 911. Това съобщи един от инженерите на немския производител Август Ахлайтнер, цитиран от изданието Car and Driver.

Porsche се отказа от хибридното 911

Версия на спортния автомобил, която се задвижва от комбинация от бензинов двигател и електромотор, трябваше да се появи при следващото поколение на модела. Решението за прекратяване на програмата е взето още в края на 2016 г., след като шефовете на Porsche внимателно са прегледали всички мнения „за” и „против”.

„Хибридният агрегат и батериите ще повишат теглото на спортния автомобил и това ще се окаже пагубно за неговите динамични характеристики и управляемост. Освен това той ще стане твърде скъп и затова решихме да се откажем от него”, обясни Ахлайтнер.

Плановете на Porsche предвиждаха хибридната модификация да се появи през 2019 г. За тогава е предвидено излизането на новата генерация на легендарния автомобил, чийто общо тираж от началото на производство през 1963 г. премина 1 млн. едници.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche 911
0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И как Троше ще направят най-добрият хибрид, като до онзи ден отричаха хибридите и се присмиваха на Тойота. На ВАГ-иналните фенове толкова ли ви е къса паметта?А да и за 918 Spyder сме чували. Чували, но почти никой не го е виждал, защото няколкото бройки само по изложения ги разкарваха без реално някой да седне, да покара и наистина да се увери дали наистина харчи 3/100 както са обявили и какво точно харчи. Масло най-вероятно, защото, ако е гориво трябва една нула след 3-то. Абе знаем ги ВАГ...
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не занам дали сте чували, ама Порше имат хибрид който се казва 918 Spyder. Който е замислен изначално като такъв. Да преправят 911 на хибрид е съвесем друго нещо. Очевидно на този етап не се покриват изискванията за представяне на този автомобил. Порше не искат просто да направят хибрид, те искат да направят НАЙ-ДОБРИЯ хибрид!
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Друго си е нафтова спортна печка. Баси немските ***. Ама така е на първо чясто е печалбата а после е удоволствието от шофирането.
  • #1
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама как тъй ве? Не, не може тава да е истина. Године наред тръбяха какви хибриди правели, как едва ли не като караш горивото ти се връща в резервоара, а сега едно нищо. Къде е онва хибридното Троше с 500 магарета и разход 3/100? Къде го скриха? Май не е за показване, като оня хибрид триколката с асматичния мотор от Дукати, който имаше разход 0.7/100. Все тайни разработки имат ВАГ и не ги продават, а само ги показват, обявяват измислените характеристики и ги скриват да не им се смеят хората.