IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алонсо даде 6 месеца на McLaren

Испанецът може и да не остане във Формула 1

Алонсо даде 6 месеца на McLaren

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо даде срок от 6 месеца на McLaren да подобри представянето си. Ако това не се случи испанецът може да напусне McLaren и дори Формула 1. Договорът на Алонсо с тима изтича в края на този сезон, а кризата с моторите на Honda продължава и вместо нещата да се оправят през 2017, трудностите стават все повече.

Алонсо даде 6 месеца на McLaren

В последното състезание преди Гран при на Испания този уикенд – Гран при на Русия Фернандо отпадна заради повреда в загряващата обиколка и дори не успя да стигне до стартовата решетка.

„През септември-октомври трябва да реша какво ще правя догодина, дали е дошло време да търся предизвикателства извън Формула 1 или ще остана във Формула 1, но с шанс да спечеля световната титла”, заяви Фернандо в Барселона.

От четири старта от началото на сезона Алонсо няма нито един финал, а испанецът определи повредата в Сочи като „неприемлива”. Алонсо ще пропусне Гран при на Монако в края на месеца, за да стартира в „500 мили на Индианаполис”, а по-рано тази година заяви, че иска да спечели „Инди 500”, както и в „24 часа на Льо Ман”.

„Щастлив съм в McLaren, но не побеждаваме – допълни Алонсо преди домашната си Гран при, която е печелил два пъти. – Ако оттук до октомври видя възможност да започнем да побеждаваме догодина, то ще съм повече от щастлив да остана. Но ако това не стане, ще съм повече от щастлив да говоря с който и да е друг отбор.”

35-годишният Алонсо има 32 победи във Формула 1, което го нарежда на шесто място във вечната класация в световния шампионат, но последната му победа дойде през 2013 година – в родната му Испания.

Малко по-рано тази година Алонсо обяви, че ще решава съдбата си през лятото, като първо ще преговаря с McLaren, а след това и с другите отбори, но сега отложи началото на тези важни преговори за есента.

Тагове: mclaren
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ElPatron ( преди 6 години )
    Анонимко, а ти прочете ли това, което си постнал :D
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, добре бе, докато го копирам от текста и го постна си оправихте грешката...
  • #2
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "В последното състезание преди Гран при на Испания този уикенд Гран при на Русия Фернандо отпадна заради повреда в загряващата обиколка и дори не успя да стигне до стартовата решетка"Как не е стигнал до стартовата решетка и е отпаднал като състезанието още не се е състояло и ще бъде утре? Вчера не кара в 1-вата тренировка заради повреда в двигателя след по-малко от 1 изминат километър!Аутомедия, четете ли какви неадекватни глупости пишете?
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ревлив ***!