IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota и Nvidia ще правят заедно изкуствен интелект

Автомобилната компания ще използва платформата Nvidia Drive PX Al в автономните си автомобили

Toyota и Nvidia ще правят заедно изкуствен интелект

Toyota загатна за бъдещите си планове за развитие на автономните превозни средства. Японският производител ще си партнира с компанията Nvidia за развитието на изкуствения интелект, който трябва да бъде използван при безпилотните автомобили на марката.

Toyota се обединява с Nvidia за развитието на изкуствения интелект

Усъвършенстваният изкуствен ителект ще бъде използван както в хардуерни, така и в софтуерни технологии, които трябва да се появят на пазара в близките години. Основното им предимство е, че те ще бъдат на достъпни цени, като това ще бъде постигнато благодарение на компютърната компания.

Бъдещите автомобили ще използват комютърната платформа Nvidia Drive PX Al, която е оборудвана със сложни технологии. Тези технологии ще служат за разпознаване на различни обекти и ще събират информация за справяне в различни ситуации на пътя. Според представители на Nvidia, процесорът Xavier, включен в система Drive PX Al, може да се побере в човешка длан и да обработва 30 трилиона операции за обучение в секунда. Процесорът ще събира данни от камери, радари и други сензори.

"Toyota работи върху автономните системи вече 20 години, като целта ни е да намалим смъртните случаи от злополуки на пътя. Едновременно с това може да се осигури по-спокоен трафик и осигуряване на мобикност за всички", компентира главният мениджър на компанията - Кен Койбучи.

"С това сътрудничество възнамеряваме да ускорим развитието на самостоятелните системи за управление, които са още по-безопасни и способни", каза още специалистът.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota nvidia
0 от 500