IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla пуска на пазара нови соларни панели

Те са по-компактни от стандартните панели и ще се вграждат незабелязано в покрива на всеки дом

Tesla пуска на пазара нови соларни панели

Tesla пуска на пазара нови соларни плочи, които нарича Tesla Solar Roof. Компонентите са разработени в сътрудничество с компанията Solar City и за разлика от стандартните соларни панели, са по-компактни и позволяват по-лесно монтиране на покрива на всяка сграда.

Tesla пуска на пазара нови соларни панели

От Tesla вече предлагат новите плочи на пазара, като клиентите имат избор на четири различни покрития. От американската компания уточняват, че новите плочи са по-евтини от стандартните панели, като същото важи и за експлоатационните разходи.

Новите соларни плочи са разработени с идеята за безпроблемно интегриране с Powerwall батерията на Tesla, което прави разработката още по-логична.

След тази информация става логично и защо Tesla купи компанията Solar City, както и, че партньорството между двете фирми ще донесе големи ползи за клиентите на Tesla, а не само за банковата сметка на Илон Мъск.

Tesla пуска на пазара нови соларни панели

Все пак, ако притежавате дом и искате да си купите електромобил, би било просто въпрос на време, докато решите да монтирате соларни панели на покрива и система за съхранение на произведения от тях ток, които ще ви освободят от ограниченията и разходите, придружаващи електропреносната мрежа. Така ще можеше да зареждате батерията на вашия автомобил с енергия от възобновяем източник, който на практика ще бъде безплатна за вас.

В някои държави и региони по света дори е позволено да продавате излишния ток на местното електроразпределително дружество, което да ви помогне да избиете инвестицията в цялата система.

Tesla пуска на пазара нови соларни панели

В контекста на технологията на Tesla, даден потребител вече ще може да снабди дома си с издържани в дизайнерско отношение соларни плочи, които приличат досущ на керемиди и не вредят на външния вид на сградата. Освен определена текстура, клиентите могат да избират от няколко различни стила, за да се върже високотехнологичното съоръжение с архитектурата на техния дом.

Мъск уточнява, че клиенти от „почти всяка страна“ ще могат да се възползват от новите плочи, но американците ще имат първи тази възможност. Износът ще стартира през 2018.

Снимки: Tesla

 

Тагове: tesla
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    айде пак.. ( преди 6 години )
    абре вие на какви лампи се облъчвате..*** той квадрата и сега си струва толкоз бре.това да не е магазина на баба Гицка за плат и конфекция..на метър..себестойността се дава на kWP,.Като ти даде Мъск гаранция 30 годин,ела да се обадиш.Я ни разясни ти как правиш изчисленията моля.За база дай най малката зарадна за Теслъ,демек 8kw.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Природноя явно ще покрива 450 квадрата цех или хале
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ikarus ( преди 6 години )
    Само по този начин става. Знам, че и Германия се е ориентирала натам. Ний? Еми ние в България сме си решили "проблемите" със газ от Русия и атомно гориво/поддръжка от Русия за втората АЕЦ. Какво да добавя ...