IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подсказа каква ще е новата 8-Series

Предсерийният модел ще бъде показан на 26 май

BMW подсказа каква ще е новата 8-Series

BMW пусна официално тийзър-изображение, с което показва как ще изглежда новият флагмански модел на марката 8-Series. Автомобилът е наречен “8-Series Coupe Concept” и ще бъде представен на 26 май, по време на конкурса по елегантност „Concorso d’Eleganza Villa d’Este” в Италия.

BMW загатна за новата 8-Series

По време на същия конкурс през 2013 г., баварската компания представи концептуалният Gran Lusso Coupe, което даде начало на слуховете, че в Мюнхен готвят завръщане на легендарния модел. 

BMW загатна за новата 8-Series

Изображението предоставено от BMW ни показва, че автомобилът ще бъде нисък, широк, с издължен преден капак и раздути арки над задните калници. Скосеният покрив подчертава мускулестия силует и плавно се снишава до вградения в капака багажника спойлер.

Купето ще бъде изградено на платформата на 7-Series и ще разполага със същите технологии и задвижващи агрегати, включително и огромния V12. За разлика от луксозния седан, 8-Series най-вероятно ще получи и чистокръвна М-версия в лицето на M8. Автомобилът ще бъде позициониран като най-скъпият и премиум модел на марката.

BMW загатна за новата 8-Series

Първото поколение на 8-Series беше на пазара от 1989 до 1999 г. и от тогава BMW няма голямо и луксозно купе в моделната си гама. Автомобилът ще се изправи срещу Mercedes-Benz S-Class Coupe и задаващото се Audi A9. Очаква се продажбите да започнат през есента на 2018 г.

Снимки: BMW

Тагове: bmw 8-series
0 от 500