IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW иска да произвежда по 3 млн. годишно

Баварците са амбицирани да си върнат лидерството в премиум-сегмента

BMW иска да произвежда по 3 млн. годишно

Германския концерн BMW AG поема курс към значително увеличение на производството, като се планира нарастване на мощностите с 27% в близките няколко години. Това ще засегне не само марката BMW, но и останалите брандове, собственост на баварците – MINI и Rolls-Royce.

BMW иска да произвежда по 3 млн. годишно

Автомобилният гигант има намерение да достигне производство от 3 млн. автомобила през 2020 г., съобщава немското издание Germans daily Handesblatt. Това ще стане най-вече благодарение на китайския пазар. Мощностите на местните заводи на BMW, който сега произвеждат по 300 000 коли на година, ще бъдат увеличени 2 пъти.

В САЩ също ще има нарастване – от сегашните 410 000 на 750 000 единици. Целта на баварците е да застигнат и задминат лидера в сегмента на луксозните автомобили Mercedes-Benz. Официалната стратегия бе потвърдена и от генералния директор на концерна Харалд Крюгер по време на годишното събрание на акционерите на BMW, провеждащо се в момента.

През 2016 г. от заводите на баварския производител излязоха 2 370 000 автомобила. Увеличаването на производството ще засегне и компанията за мотоциклети BMW Motorrad’s, чиято цел е през 2020 г. да продава по 200 000 мотора и скутера от марката.

Снимка: BMW

Тагове: bmw ag
0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те ще ги произведат, въпросът е ще се намерят ли 3 млн. празноглавци да ги купят.
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Georgi ( преди 6 години )
    Макар, че съм абсолютен фен на марката и вкъщи и аз и жена ми караме техни коли, мога само да кажа, че БМВ са много за бой:- проспаха как мерцедес им дублира един куп успешно модели: Х3,Х4,Х6 с коли с по-интересен екстериор и отчасти интериор- вкараха нови модели като БМВ 4, което на екстериор и интериор има нужда от повече атрактивност- нямат никакво покритие на коли като CLS и A7, освен с ултра скъпата шестица с огромни двигатели- не покриват цели сегменти от продуктовата гама на Бенц
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хм преди 20 години вероятно БМВ,Мерцедес,Ауди и Порше явно не са мечтали за общ продажби от 1 милион на година, сега Всеки поотделно продава толкова за 3-4 месеца. Явно в световен мащаб хората забогатяват.
  • #1
    17 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    С китайските коли които продават в момента, единственият им шанс да експанднат е на китайският пазар. В САЩ, БМВ губят позиции в момента в полза на Мерцедес, и в Европа положението е подобно.