IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американците не искат скъпи автономни коли

Клиентите готови да платят 4000 долара за технологичния скок

Американците не искат скъпи автономни коли

Нагласите сред американците по отношение на автономните автомобили няма да зарадват производителите, които са инвестирали милиарди в тези технологии, а сега става ясно, че клиентите не искат да плащат много за тях.

Американците не искат скъпи автономни коли

Според изследване на Transportation Research, клиентите са склонни да платят 3500 долара допълнително за кола с частични възможности за автономно придвижване и около 4900 долара към цената за „напълно автономен автомобил”. В изследването са участвали почти 1300 човека, като най-високата добавка за напълно автономен автомобил е била 10 000 долара.

Резултатите от тази анкета са важни, тъй като автомобилните производители вече добавят към новите коли системи за автономно придвижване, които все още обаче не осигуряват напълно самостоятелно движение без участието на шофьора, а и това не е и разрешено в световен мащаб.

Освен това, няма и ясна политика как точно се оценяват тези автономни характеристики на новите коли. Tesla е лидер и в тази област, като компанията на Илон Мъск добавя между 5000 и 8000 долара към цените на електромобилите си за различни „елементи от системата за автопилот”.

Американците не искат скъпи автономни коли

Инвестициите в автономните технологии растат бързо в последно време. Waymo на Google обяви през април, че ще оборудва 500 минивана Chrysler със системи за автономно придвижване, които ще участват в тестове със стотици семейства във Финикс. Uber също инвестира агресивно в автономни технологии, които може да са много ценни за основния бизнес на компанията.

Изследването показа, че по-младите американци имат по-голямо доверие на автономните технологии за разлика от по-възрастните си сънародници. По-малко от една четвърт от по-възрастните анкетирани се доверяват на тези технологии, докато при хората, които още не са навършили 30 години, този процент е над 55.

Тагове: tesla google uber waymo
0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    "Американците не искат скъпи автономни коли"То май въобще не искат автономни коли, а и не само те ами и останалият свят. Това което искат/искаме със сигурност обаче е електрически автомобили на достъпни цени.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Това изследване нищо не означава, понеже основното приложение на автономните коли в началото ще е като коли под наем и таксиметрови такива. Както и в товарните превози, а там въпросните пари се изкарават доста бързо като махнеш от уравнението заплатата на шофьора ...