IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заснеха на видео първия пикап на Mercedes

Серийната версия на X-Class няма да се отличава от концепта

Заснеха на видео първия пикап на Mercedes

Компанията Mercedes-Benz пристъпи към активни тестове на своя първи сериен пикап X-Class. Видео с автомобила бе заснето в близост до Щутгарт, като бе публикувано от изданието Motor1.

Заснеха на видео първия пикап на Mercedes

На записа се вижда скрит под камуфлаж автомобил, но може да се твърди, че дизайнът на серийната версия на практика няма да се различава от концептуалния модел, показан през миналата година. Все пак представеният от фирмата прототип разполагаше с по-големи колела и с лебедка, която сега липсва.

Пикапът ще бъде построен на платформата на Renault Alaskan и Nissan Navara. Всички модификации на Mercedes X-Class, в това число и базовата, ще имат еднаква товароподемност от 1 тон и ще могат да теглят прицеп с тегло до 3,5 тона.

Очаква се базовият вариант да получи 4-цилиндров турбодизел с обем 2,3 литра, развиващ 160 к.с. Този мотор се поставя и на Alaskan. По-скъпите модификации ще бъдат оборудвани с 3,0-литрови бензинови и дизелови V6, като на клиентите ще се предлагат както версии със задно предаване, така и със система 4х4.


Серийното производство на X-Class ще стартира през есента в завода в Барселона (Испания). От 2018 г. пикапът ще се сглобява и в завода на Renault в Кордоба (Аржентина). Моделът ще се предлага в повечето европейски държави, но в Mercedes-Benz се отказаха от възможността да го продават в САЩ.

Снимки и видео: Motor1

 

Тагове: mercedes-benz x-class
0 от 500