IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Срещу 5000 долара германска фирма превръща коли в уроди

Компанията Ellenator трансформира стандартни автомобили в триколки

Срещу 5000 долара германска фирма превръща коли в уроди

Ако ви дадем 5000 долара, които трябва да похарчите за своя автомобил, вие със сигурност ще откриете голям брой възможности да го направите по-красив, по-бърз и уникален. Едви ли ще използвате тази сума, за го направите нестабилен и маломощен, а и по-грозен. Германска фирма обаче предлага именно тази услуга, като има причини за това.

Срещу 5000 долара немска фирма превръща коли в уроди

Срещу 5000 долара компанията Ellenator взима вашия Volkswagen Polo, Skoda Fabia или Fiat 500 и заменя задната му ос със собствена, на която 14-цоловите гуми са разположени на 45 см една от друга. Едновременно с това се преправя багажникът, за за може колелата да бъдат вместени, като същевременно празните калници се запълват. Освен това двигателят се дефорсира до 20 к.с.

Срещу 5000 долара немска фирма превръща коли в уроди

Защо е нужно всичко това? Основната причина е, че в този случай автомобилът се класифицира като триколка (клас L5e), а това означава, че той без проблем може да се кара от 16-годишни младежи. В Германия, както и в редица други държави, шофьорска книжка се взима чак на 18 години.

Срещу 5000 долара немска фирма превръща коли в уроди

Основател на Ellenator е Венцеслаус Еленридер, който създава подобно транспортно средство за своето дете. Основната идея е, че то е далеч по-безопасно от стандартен мотопед, с какъвто се придвижват голям брой 16-годишни младежи, живеещи в отдалечени селски райони. Превозното средство успява да развие 88 км/ч и се оказва, че в Германия има интерес към подобни машини.

Срещу 5000 долара немска фирма превръща коли в уроди

Проблемът е с равновесието, тъй като този автомобил (или трицикъл) наистина не е устойчив. При попадане в критична ситуация, той може да се преобърне, но пък водачът му е добре защитен. Идеята обаче се харесва и на някои автомобилни компании, като Fiat например, откъдето създадоха подобна фабрична машина.

Срещу 5000 долара немска фирма превръща коли в уроди

Идеята на германците е реализирана и от американската компания Elio, но в Щатите интерес към такива превозни средства липсва. В Германия обаче нещата не стоят така и в Ellenator вече получават поръчки от фирми, които заради икономия на средства наемат 16-годишни куриери за доставки. И ги оборудват именно с такива машини.

Срещу 5000 долара немска фирма превръща коли в уроди

Снимки: Ellenator, Fiat
 

Тагове: ellenator
0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    а сега си представете 16 годишен млад гоуфаджия с триколка gti с 20 коня и газ
  • #6
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Немците са се доказали в тази област да правят коли ур'оди. Специалисти са и са номер едно в това отношение.А,аз си мислех, че от немските по-големи уро'ди нямало, а то виж, че можело да се доработят и да станат още по-големи.
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Ученик ( преди 6 години )
    Искам такова Х5 !
  • #4
    18 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Голяма глупост е това. Даже трябва да си доплатиш за да ти осакатят колата. И на кой 16-годишен пикльо толкова му е притрябвала кола та не може да изчака още 2 години и да кара нормална?
  • #3
    19 rate up comment 2 rate down comment
    тираджия ( преди 6 години )
    за триколките всяко завиване е критична ситуация. затова и не ги правят сериозните производители, Веско!
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Веско ( преди 6 години )
    Ама верно си тираджия. Хората ти написали: при критична ситуация. Дето с бемвета се 4 колела се избиват у нас.
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    тираджия ( преди 6 години )
    "При попадане в критична ситуация, той може да се преобърне, но пък водачът му е добре защитен."Завиваш на кръстовището до вас, преобръщаш се, но си жив и здрав.Майко мила... А дори англичаните зарязаха тия недоразумения.