IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford и Toyota в спор за име на всъдеход

Американците променят названието на Edge за Австралия

Ford и Toyota в спор за име на всъдеход

Компанията Ford се готви да пусне на пазара в Австралия новата генерация на всъдехода си Edge, но ще трябва да смени името му. Причината е спор с друг голям производител – Toyota, съобщава изданието Wheels.

Ford и Toyota в спор за име на всъдеход

Японците държат правата върху търговския знак Edge за Зеления континент, тъй като по-рано предлагаха на местния пазар специални версии на Corolla и RAV4 под това название. В крайна сметка след преговори между двата производителя, австралийското подразделение на Toyota е отказало да отстъпи името на Ford.

Сега американците ще трябва да измислят друго название, като най-вероятно всъдеходът ще се казва Equator или Endura. Всъдеходът ще се предлага с 2,0-литров турбодизел, развиващ 190 к.с. Той ще работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Моделът ще се предлага в 5- и 7-местни версии.

Ford и Toyota в спор за име на всъдеход

Второто поколение на Ford Edge дебютира в САЩ през 2014 г., а година по-късно се появи и в Китай. От 2016 г. всъдеходът се предлага и в Европа, където се появи и негова луксозна модификация под името Edge Vignale.

Снимки: Ford
 

Тагове: ford edge
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    "каруцарски марки"..- хехехехеее! Предполагам караш Ролс-Ройс, а Джони? Ако точно тези марки са каруцарски, ти на-вероятно си на амфети или си кюрд от Ирак, за който единствения допир с коли са били каруци с ман-гасари с емпблеми на Форд и Тойота:))
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И двете марки са ОК!Каруцарските марки ги търси в немско.Там са богове на каруците.
  • #2
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Две каруцарски марки спорили, едната се оказала по-розова.
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Спор не е имало.Просто Форд са искали да ползват име, което е вече регистрирано и ползвано, но не им се е получило да си го присвоят. Може и пари да са предлагали да го купят, но точно пък на най-богатата автомобилна компания да предлагаш пари за нещо на което държи е странно. Както и да е измислили са си друго име на модела и всичко е приключило.П.С. Не виждам къде в цялото това нещо е новината?