IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen готви ново поколение електромобили

Производството им ще стартира през 2020 г.

Citroen готви ново поколение електромобили

Компанията Citroen ще започнe серийно производството на ново поколение електрически автомобили. Това ще стане през 2020 г., заяви преди Automotive News ръководителят на френската марка Линда Джонсън.

Citroen готви ново поколение електромобили

„Не искаме да създаваме отделно семейство или бранд електрически модели. Целта ни е да предложим на клиентите електрически версии на цялата ни моделна гама. Така те ще могат да избират какъв автомобил да си купят – с традиционен мотор или с електрически”, поясни Джонсън.

Новият електромобил на Citroen ще бъде представен през 2019 г., а продажбите му ще стартират година по-късно. В основата му ще бъде архитектурата e-CMP, която е съвместна разработка на френския алианс PSA Group  и китайския концерн Dongfeng Motors. Пробегът на бъдещия модел с едно зареждане ще е около 450 км.

Към момента Citroen продава два електрически модела – компактния C-Zero, който представлява версия на Mitsubishi i-MiEV, както и кросовъра със свалящ се покрив E-Mehari. Последният разполага с електромотор с 68 к.с., който се захранва от комплект батерии с капацитет 30 кВт/ч.

Максималната скорост на E-Mehari е 110 км/ч, като в градски цикъл пробегът му достига 200 км. В извънградски услови обаче той пада наполовина.

Снимка: Citroen

Тагове: psa citroen e-mehari
0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    до 2020 г. тези дали изобщо ще ги има. то е ясно, че от японците ще вземат техниката, както да сега, а от тях само ламарините, но като гледам и ламарините не са ги сгънали добре. с това чудо на снимката не виждам да имат шанс.