IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Приходите на Ferrari скочиха с 1/3

Ръстът при италианския производител на суперколи е почти равен на този на Apple

Приходите на Ferrari скочиха с 1/3

През първият три месеца на 2017 г. компанията Ferrari е заработила от продажба на автомобили 242 млн. евро, което е с 29,5% повече от същия период за миналата година. Така показателите на италианския производител са близки до тези на компютърния гигант Apple и на френската модна къща Hermes, чиито приходи са се увеличи съответно с 31,6 и 36,5%, съобщава Bloomberg.

Приходите на Ferrari скочиха с 1/3

Ръстът на пордажбите на Ferrari се дължи на вече на увеличението на интереса към суперколите с 12-цилиндрови двигатели, който е 50%. Това се отнася най-вече за откритата версия на хиперколата La Ferrari Aperta, която се оценява на 2,1 млн. евро. Всички бройки от модела бяха продадени още преди неговата премиера.

Освен това се наблюдава и голям интерес към моделите GTC4Lusso и F12tdf, които също са оборудвани с 12-цилиндрови атмосферни двигатели. В същото време с 3% са паднали продажбите на моделите на Ferrari с V8 турбомотори.

През март Ferrari представи още едва суперкола с 12-цилиндров агрегат - 812 Superfast, която е най-бързият автомобил в историята на италианската марка. Машината е оборудвана с модернизиран V12, чиято обем е увеличен от 6,3 на 6,5 литра.

Двигателят има мощност от 800 к.с. и 718 Нм, като работи в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, а максималната скорост е 340 км/ч.

Снимка: Ferrari
 

Тагове: ferrari v12
0 от 500