IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen продаде над 3000 дизела в САЩ само за месец

Компанията извади на пазара автомобилите, замразени заради Дизелгейт през 2015

Volkswagen продаде над 3000 дизела в САЩ само за месец

Германският гигант Volkswagen разкри, че е подновил продажбите на автомобили с дизелови двигатели в САЩ, които бяха замразени след скандала Дизелгейт. През април компанията е пласирала 3196 дизелови автомобила, което е 12% от общите й продажби. Според говорителя на VW Джанийн Гинивън това е ясен знак, че интересът на американските клиенти към дизеловата технология не е намалял след Дизелгейт.

Volkswagen подновява продажбите в САЩ

Най-любопитното е, че става дума за автомобили, произведени през 2015, които досега изчакваха да падне забраната на американските власти за продажбата им. Те отново излязоха на пазара, след като регулаторите и съдът одобриха предложената от VW корекция в системата.

През април продажбите на Volkswagen в САЩ са пораснали с 1.6%, докато цялостният автомобилен пазар се е свил с над 4 на сто.

Американската агенция за опазване на околната среда и Калифорнийският борд за въздушни ресурси одобриха през януари сервизна акция за около 67 000 от 475 000 автомобила, засегнати от измамния софтуер.

Въпреки че има вероятност дизеловите автомобили на Volkswagen да останат на пазара в САЩ, компанията няма да представи нов дизелов модел за щатския пазар и ще се фокусира върху създадването на специална електрическа програма за своите автомобили.

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колкото на нашите 'еко'-сектанти им дреме за екологията толкова и на тия американци им дреме за екология. Целия цирк беше за пари, което е очевидно. Крадеца казва дръжте крадеца, пасва идеално.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дa, ако имаше някой кото не е чувал за ФВ с щатите, сега вече всички ги знаят, ха-ха. Сега ще дърпат с продажбите, кой каквото можа изкожи от тях. Работата в днешно време е, че колкото си по скандален, толкова си по вървежен.
  • #1
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Germany ( преди 6 години )
    Дизелгейт - Няма лоша реклама.