IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как Golf разказа играта на Lamborghini Gallardo (ВИДЕО)

Уловката е, че мощността на германския хечбек е 600 к.с.

Как Golf разказа играта на Lamborghini Gallardo (ВИДЕО)

Неслучайно най-бързите и атрактивни спортни машини неофициално са наричани с термина „суперавтомобили“. Те въплъщават в себе си най-изтънчените технологии и са създадени с една единствена цел – да бъдат „най-“ във сяко едно отношение, без цената да е от каквото и да значение.

Golf побеждава Gallardo в улична гонка (Видео)

Макар и малко остарял, Lamborghini Gallardo е именно такъв автомобил. Дълги години това бе най-достъпният модел на италианската компания, който спечели хиляди фенове по целия свят със своя външен вид, вълнуващ V10 двигател и демоничен звук.

За Gallardo се сещаме от ново видео в мрежата. Интересно е, защото в него, машината от Болоня е заснета в нетипична за нея роля – състезавайки се с на пръв поглед недостоен противник.

Става въпрос за Volkswagen Golf 6, който се изправя в неофициална улична гонка срещу специалното изпълнение на Gallardo със задно предаване – LP550-2. Резултатът е изненадващ – обикновеният германски хечбек побеждава италианската суперкола.

Уловката е, че този хечбек не е никак „обикновен“. Колата е модифицирана и според информацията разполага с 600 к.с. Някога това е бил стандартен Golf R, но впоследствие той е бил тунингован с пакет на тунинг компанията HGP, който включва по-голям турбокомпресор и много други компоненти, увеличаващи „кончетата“ под капака. Именно това е и причината един Golf да има смелостта да се изправи срещу могъщото Gallardo.

Действието се развива на изоставено летище в Швеция, което прави гонката възможно най-безопасна. Както се вижда и от кадрите, стартът е летящ (около 50 км/ч), Lambo-то повежда, но впоследствие Golf-а разгръща своята турбо сила и резултатът е виден. Разбира се, от подобни видеа не бива да се вадят крайни изводи, но пък винаги е интересно да видим как Давид побеждава Голиат.

Като стана въпрос за звука на Gallardo, той се чува много ясно и в това видео, въпреки че камерата е на борда на Golfa, а прозорецът му е затворен. 

Снимка: YouTube
 

0 от 500